Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domarilskan: ”Såg 1044 straffar i dag”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

VARBERG. Helsingborg vände och vann under måndagskvällen. Skåningarnas andra mål i 3-1-segern kom till efter en tveksamt dömd straff och Varbergs tränare Joakim Persson är inte nådig i domarkritiken.
– Nivån är emellanåt obegriplig. Jag såg 1 044 straffar i dag i så fall om man ska blåsa för den, säger han. 

De allsvenska domarna har kritiserats hårt den gångna säsongen - och inte är sågningarna mindre efter att Helsingborg besegrat Varberg på bortaplan med 3-1 under måndagskvällen.

Skåningarnas 2-1-mål kom till precis före halvtidsvilan - och det var en minst sagt tveksam straff som tilldömdes HIF efter händerna i ryggen från Gideon Mensah. 

Van den Hurk satte straffen och med tio minuter kvar av drabbningen punkterade Rasmus Jönsson tillställningen på Varberg Energi Arena. Hur hemmalagets tränare Joakim Persson ser på straffen?

– Nivån är emellanåt obegriplig. Jag såg 1 044 straffar i dag i så fall om man ska blåsa för den. Men domaren (Adam Ladebäck) tog sitt beslut och vi blev drabbade. Nästa gång är det vi som får straffen med oss, säger Persson och kritiserar sedan handsregeln:

”Vi skriker som idioter” 

– Vi själva skulle kanske haft en straff när det möjligen var hands på Voelkerling Persson i första halvlek, men det är ju ingen som kan handsregeln. Jag tror inte domarna kan den, vi kan den inte. Alla står bara och gapar så fort bollen är nära hands. Det är den sjukaste regeln någonsin. Det är ju problem när ingen kan regeln! Vi skriker ju som idioter varje gång bollen är nära handen eller armen, för har man tur blåser domarna.  

Mellberg gillar inte handsregeln: ”Det var bättre förr” 

Helsingborgs tränare Olof Mellberg är också starkt kritisk till handsregeln. 

– Vi har tidigare åkt på ett par extremt billiga straffar och då med handsen inblandad. Den regeln är inte bra, ingen förstår nog den. Det var bättre förr gällande handsregeln, att man pratade om en ofrivillig hands och att det då inte skulle blåsas av. Det är ett problem tycker jag. 

– Men i dag var det inte det som avgjorde. Vi släppte knappt till en målchans på hela matchen så jag tycker det är en väldigt rättvis och stabil seger. Domslutet avgjorde inte.

Men du håller med om att straffen ni fick var billig?

– Jag har inte sett den. Det var tydligen händer i ryggen men extremt lite. Jag hörde att den var billig. Som försvarsspelare får man dock alltid lära sig att man aldrig ska ha händerna i ryggen för då är det frispark eller straff.