Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var värt allt slit – vi gick all in”

IFK Göteborg vann svenska cupen.
Poya Asbaghi kan andas ut åt att resan i svenska cupen var värd besväret.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi med en halv special i handen. En rätt Blåvitt alltid äter vid cupsegrar. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Poya Asbaghi har fått fira sin första titel med IFK Göteborg.

Kval till Europa League stod på spel – och säsongen i allsvenskan som fått lida för svenska cupen.

– Det var värt all slit – vi gick all in, säger Poya Asbaghi.

IFK Göteborg har haft en tuff säsong resultatmässigt i allsvenskan. Laget ligger på en elfte plats i tabellen och har inte vunnit på sex raka matcher i allsvenskan.

Samtidigt har skadorna duggat tätt och laget har matchats hårt i och med avancemanget i svenska cupen. När Poya Asbaghi nu summerar vad klubben har fått offra i jakten på en titel, känner han en lättnad.

– Stort ögonblick att få vinna en titel för IFK Göteborg. Vi har väntat ett tag på den. I slutändan var det värt allt slit som jag nämnde innan matchen och hur det har varit för oss, säger Asbaghi och fortsätter:

– Det var en väldigt viktig titel på många sätt. Någonstans gick vi all in på den.

”Mest glad för supportrarna”

Titeln satt dock långt inne och det krävdes förlängning och ett mål från inhoppande Alexander Farnerud att avgöra matchen.

– Jag är mest glad för supportrarna. Jag vill tacka dem för all stöd de har visat oss. Inte minst när vi var på väg ut från Kamratgården då vi möttes av supportrar. Man glömmer lätt av att vi har en del supportrar som älskar Blåvitt i coronapandemin. Bara den lilla bussturen påminde oss om vilka vi slogs för, säger Asbaghi.

Samtidigt är det väldigt många i Blåvitt som får vinna sin första titel någonsin.

– Det finns många hemvändare som har varit med om sådana här matcher tidigare. Men vi har en del andra spelare som är på väg igenom. Vi bygger ett lag som över tid ska kunna vara med i toppen, säger Asbaghi.

Ingen revanschlystnad hos Asbaghi

Poya Asbaghi, som var hårt kritiserad av media säsongen 2018, berättar att han inte har någon revanschlystnad.

– Jag har fått frågan många gånger om revansch. Jag går inte runt med revanschlystnad mot någon. Jag vill vinna matcher för IFK Göteborg och framför allt vinna titlar för IFK Göteborg. Jag gläds med IFK och att vi efter två och ett halvt år får lyfta en titel, det är det jag känner, säger Asbaghi.