Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här visar att vi är ett topplag”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Häcken vinner både mot topplagen och på bortaplan. 

Och efter fyra raka segrar har de säkrat en topp tre-placering i allsvenskan inför landslagsuppehållet.

– Det här visar att vi är ett topplag i år, säger Daleho Irandust efter bortasegern med 1–0 mot AIK.

BK Häcken har vunnit sin fjärde raka match. Efter förra veckans 1-0-seger borta mot Norrköping blev det återigen en uddamålsförlust när samma siffror tillskrevs Häcken mot AIK på Friends arena. 

Sköt vid första stolpen

Det var en tillknäppt match, men i den andra halvleken kunde Daleho Irandust göra sitt femte mål för säsongen. 

– Det är en djupledslöpning. Jag får inte bollen i förstaläget, men Jasse (Touminen) ser mig och det är bra gjort, det är inte alla som gör det. Jag kommer en mot en, viker in och lägger tunnel på första spelaren och sätter den vid första stolpen, säger Irandust och fortsätter:

– Jag brukar göra det, några i laget har varit på mig att lägga den i bortre oftare, men i dag var det bättre att lägga den på första.

”Krigar på till slutet”

AIK tryckte på mot slutet, men kom aldrig till de riktigt farliga lägena och Häcken kunde spika igen. Segern innebär att de befäster sin position i topp tre inför det stundande landslagsuppehållet. 

– Vi gör det bra som lag nu, innan det här hade vi inte mer än en seger i rad. Fyra är bra, och vi ska fortsätta på det spåret, säger Irandust och fortsätter analysera de båda senaste segrarna mot Norrköping och AIK.

– Det är två bortamatcher mot tuffa lag som vi inte brukar vinna mot. Det är inte så att vi äger matchen utan det är jämna tillställningar och vi lyckas ändå vinna med 1-0. Så det visar att vi krigar på till slutet. 

”Har utvecklats som lag”

Vad är det som gör att ni tar de här segrarna, som ni haft svårt för tidigare, i år?

– Vi bara gör vår grej och det har gått vägen i år. Det är stor skillnad, det tycker jag, vi har utvecklats som lag och det går bra, säger Irandust.

Vad betyder segrarna för er?

– Det här visar att vi är ett topplag i år, och vi är att räkna med.