Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är extremt oprofessionellt”

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson.Foto: ADAM IHSE / TT

IFK Göteborgs jakt efter nya ledare fortsätter. 

Frågan är om Ole Nielsen fortfarande är aktuell som ny sportchef. 

– Extremt oprofessionellt, säger klubbdirektören Max Markusson om danskens uttalanden. 

– Det här är ingen stor sak. Jag sa inget negativt alls om IFK utan tvärtom, säger Nielsen. 

Redan den 11 december kunde GT berätta att Ole Nielsen fanns med på Blåvitts bruttolista över tänkbara sportchefskandidater. Dansken fick sparken från Randers våren 2017 efter att ha haft samarbetssvårigheter med klubbdirektören Michael Gravgaard – men gjorde dessförinnan stor succé i Sönderjyske från 2010 till 2014. Noterbart är att han sommaren 2013 sålde Lasse Vibe till IFK Göteborg. 

Blåvitt och Nielsen har träffats för att diskutera sportchefsposten – och häromdagen uppgav Fotbollskanalen att dansken var ”högaktuell för jobbet”. 

Nielsen själv svarade på Fotbollskanalens frågor och berättade om processen.

– Ja, jag har varit i dialog med IFK. Vi har haft en riktigt bra dialog hittills. Det är väl först och främst ledningen i Blåvitt som ska svara på det, men för min del har det varit en positiv dialog. Jag tror att jag är en av flera personer som är aktuella för jobbet som sportchef i IFK, sa han men dementerade att något var klart. 

Ole Nielsen.Foto: BO AMSTRUP / SCANPIX / TT

Nielsen lyfter fram sig själv 

Nielsen betonade också att han skulle se det som en fin utmaning att försöka ta tillbaka Blåvitt till toppen av svensk fotboll och att han kan ”bygga starka lag och få in duktiga spelare för små pengar”. 

Uttalanden som inte har gått IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson förbi. 

– Det han sa får stå för honom. Jag tänker inte kommentera honom i sig, men dem jag pratar med vet att jag värderar att man håller tyst väldigt högt. Det är extremt oprofessionellt (att säga så). Då kommenterar jag inte honom i sak utan beteendet generellt, säger Markusson. 

Ole Nielsen vet vad Markusson tycker och berättar för GT att han kunde ha svarat ”inga kommentarer” på Fotbollskanalens frågor. 

– Men då hade de skrivit om det ändå. Journalisten visste jättemycket och det måste ha kommit från någon i klubben. Jag svarade bara som det är: IFK är en fantastiskt spännande klubb med en fantastisk historia. Jag har ett stort kontaktnät i hela världen och skulle kunna skapa ett lag som tar IFK tillbaka till toppen. Det bevisade jag i Sönderjyske. 

– Jag hade en riktigt bra dialog med IFK när jag sålde Lasse Vibe dit och jag har fortfarande fin kontakt med Lasse. Det funkade väldigt bra med Håkan Mild som var sportchef då. 

Tror du att du fortfarande är aktuell för jobbet efter det här? 

– Det vet jag inte. Det får du fråga IFK om. Jag vet inte om man kan bli diskvalificerad för detta. Det här är ingen stor sak. Jag sa inget negativt alls om IFK utan tvärtom. Nu är det upp till IFK, säger Nielsen. 

Blåvitt står i dagsläget utan sportchef. Jonas Olsson har meddelat att han vill återgå till sin tjänst som akademiansvarig men kommer att vara behjälplig med det administrativa under en period. 

Blåvitt: Känner ingen panik

– Vi känner ingen panik där. Vi hjälps åt hela gänget och har ju ett sportråd med Kennet (Andersson) från styrelsen. Arbetet med att hitta någon som kan ta hand om det övergripande ansvaret för sporten kommer att intensifieras efter ledigheten. Vi vet vad vi ska göra de närmsta veckorna, säger Markusson. 

Blåvitts klubbdirektör Max Markusson.Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

Sibila och Farnerud

En fråga som är mer brinnande handlar om vem som ska bli tränaren Poya Asbaghis högra hand. 

IFK Göteborg drar under torsdagen i gång försäsongen – utan assisterande tränare. 

– Vi kommer inte ha någon på plats, men vi känner oss jävligt trygga där faktiskt måste jag säga. Det kommer att finnas en assisterande på plats inom kort, säger klubbdirektören. 

GT har tidigare rapporterat att Gif Sundsvalls före detta assisterande tränare Ferran Sibila, 30 och förre storspelaren Pontus Farnerud, 38, är två heta kandidater.