”Det är en tung kväll – det här är läropengar”

Per Frick försöker stoppa Feyenoords Marcos Senesi.
Foto: KAY INT VEEN / BILDBYRÅN

I 25 minuter stod Elfsborg emot.

Men efter Luis Sinisterras 1–0 för Feyenoord kom raset.

Förnedrande 0–5 i Rotterdam innebär att Elfsborg kan släppa alla drömmar om avancemang i Uefa Conference League.

– Det är en tung kväll för alla elfsborgare. Det här är läropengar för oss, säger anfallaren Per Frick.

Feyenoord kom som väntat ut i full fart inför sin stora, ljudliga publik på de Kuip.

Men Elfsborg redde ut den första stormen och hade börjat få tag på bollen mer när den kvicke colombianen Luis Sinisterra i den 25:e minuten gjorde sitt första av tre mål.

Feyenoords tvåa kom fem minuter senare, trean ytterligare sju minuter därefter.

– Något hände när dom gjorde 1–0. Dom fick energi och började trumma på medan vi verkade bli påverkade av allt runt omkring och inte vågade spela vårt eget spel, säger Elfsborgs-veteranen.

Fullbordade hattrick

När Sinisterra fullbordade sitt hattrick och gjorde 4–0 efter tre minuter i andra halvlek spräcktes alla förhoppningar om en bättre halva av matchen.

– Det går inte att släppa in mål på det sättet mot sådana här lag. När dom får spela avslappnat i ledning är det svårt att stoppa dom, säger Frick.

Luis Sinisterra var exempelvis en mycket svårstoppad spelare på vänsterkanten. Sådana spelare möter ni inte i allsvenskan?

– Det är klart att det är skickliga spelare, det är en nivå upp mot vad vi är vana vid i allsvenskan. Samtidigt hade vi hoppats kunna stå upp bättre än vad vi gjorde, svarar Elfsborgs-anfallaren.

Siktar mot Hammarby på torsdag

Hur tung är förlusten?

– Det är klart att den är väldigt tung. Men Feyenoord är inte fem mål bättre än oss. Vi gjorde inte det vi skulle, säger Per Frick.

– Nu gäller det att stå med rak rygg och blicka framåt. Om vi vill vara på den här nivån behöver vi lära oss av det här.

Om en vecka är det returmatch i Borås. Och 0–5 kan man ju inte vända mot ett så bra lag?

– Nej, så är det ju. Det skulle krävas ett mirakel. Nu siktar vi på Hammarby hemma på söndag till att börja med. Därefter får vi se vad som kan hända mot Feyenoord hemma i Borås, säger Per Frick.