Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är en alldeles för billig straff”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Per Frick drog på sig virussmittan efter premiären mot Djurgården, sattes i karantän och fick inte spela boll på ett tag.

Lösningen? In med Marokhy Ndione.

Tre allsvenska omgångar senare står 21-åringen på tre mål.

Han slog in straffen som gav 1–0 mot Mjällby.

Frick är frisk igen och fick göra ett inhopp på måndagskvällen. Ndione, en av seriens just nu hetaste anfallare, är kvar i tränaren Jimmy Thelins startelva – och det är Elfsborgs supportar glada för.

De två målen i förra omgången mot Varberg följdes upp med straffmålet hemma mot Mjällby.

En bestämd träff med vristen var för mycket att hantera för Mjällbys allsvenske målvaktsdebutant Samuel Brolin. Denne gick visserligen åt rätt håll men straffen var både hårt slagen och välplacerad.

”För billig straff”

 Lika självklar var inte situationen som gav straffsparken redan efter 13 minuter. I alla fall inte om man ska tro Kader Hodzic, som ansågs trycka ned Johan Larsson.

– Det är en alldeles för billig straff. Bollen är inte nära honom och han ramlar väldigt lätt, säger Hodzic till Discovery plus.

Marokhy Ndiones gör ingen större affär av sin starka säsongsinledning.

– Jag försöker jobba hårt för att komma till lägen för att göra mål, säger han.

Uddlöst utan Ogbu

 Mjällby var med sin femteplats allsvenskans mest positiva överraskning förra året. Ett av skälen till framgången stavades Moses Ogbu.

Farhågorna om att han och hans 14 mål skulle saknas har verkligen besannats. Efter 270 spelade minuter väntar Mjällby fortfarande på säsongens första allsvenska mål.

– Jag tycker att vi skapar hyfsat med lägen, men vi måste sätta dit dem, säger Kader Hodzic.

– Vi är alldeles för dåliga offensivt, säger lagkaptenen David Löfquist till Discovery plus.

Tim Rönning i Elfsborgs mål stötte bort några distansskott, men i övrigt hade han inte speciellt mycket att sysselsätta sig med.

En sista kvitteringschans fick trots allt Mjällby – och den var riktigt vass. Inhopparen Taylor Silverholt kom loss på högerkanten, men Rönning stod i vägen.

Elfsborg står på sex poäng medan Mjällby bara har en efter tre matcher.

– Nu är vi uppe och kör igen och det är bara att fortsätta på den inslagna vägen, säger Johan Larsson.

Närmast väntar AIK borta på söndag.