Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill visa vilka som är bäst i Göteborg

Daleho Irandust är taggad inför derbyt mot Blåvitt.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Häcken och IFK Göteborg står på samma poäng.

De har långt till toppen och långt till lagen nedanför i tabellen.

Men det är inget som stör Häckens tekniker Daleho Irandust i uppladdningen inför derbyt.

– Det är otroligt viktigt att vara bäst i stan, säger han.

Efter urladdningen mot Falkenberg 1 september (4–1) har det mesta gått mot Häcken. Resultatmässigt, för när det gäller själva spelet har det stundtals sett bra ut.

Häcken gick in i september som guldaspirant, men har efter 1–2 mot AIK, 1–1 mot Kalmar och 1–2 mot Elfsborg tappat kontakten med topplagen.

– Det har inte gått vår väg den senaste tiden. Vi var lediga i fredags, det behövdes nog mentalt, konstaterar Daleho Irandust.

”Kan göra det dåligt”

Förlusten mot Elfsborg i onsdags var tung. Häcken-tränaren Andreas Alm pratade direkt efteråt om att laget inte längre hade något att spela för och att derbyt mot Blåvitt skulle bli iskallt.

– Efteråt var det tungt. Men nu har vi släppt den matchen. Det är skönt att det kommer nya matcher med nya möjligheter hela tiden, tycker Irandust.

Han vill dock inte ge upp kampen uppåt i tabellen.

– Lagen ovanför oss kan göra det dåligt också och tappa precis som vi har gjort, säger han.

Ni har sex poäng upp till Hammarby på fjärde plats, precis som Blåvitt. Vad betyder ett derby i det läget?

– Det är samma prestige som vanligt. Det är en rolig match. Det är otroligt viktigt att vara bäst i stan, säger Daleho Irandust. 

”Inga problem att tagga till”

Att derbyt kommer nu tycker Irandust är bra.

– Det kommer lägligt. Precis vad vi behöver efter en tung period. Det blir inga problem att tagga till, säger Häcken-spelaren.

Hur är din egen form?

– Mot Kalmar var det så där. Men annars har jag känt mig fräsch spelat ganska bra efter landslagsuppehållet, svarar han.