Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De var hänsynslösa mot sig själva och varandra”

Andreas Alm är riktigt nöjd med Häckens matchläger i Portugal. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Andreas Alm och Poya Asbgahi i samspråk efter träningen. Foto: Markus Wulcan

LAGOS. BK Häcken och IFK Göteborg tränade sida vid sida – 300 mil hemifrån. 

– Alm säger ju att han kan se hur mycket han vill av oss ändå. Det spelar ingen roll hur mycket vi håller hemligt för dem, säger Poya Asbaghi. 

– Vi har inte så mycket nytta av dem här nere, säger Andreas Alm. 

BK Häcken gjorde sin sista dag i Lagos i Portugal, IFK Göteborg sin första. Gulsvart på den ena planen, Blåvitt på den andra. Poya Asbaghi hann se en stund av konkurrentens pass innan hans lag körde i gång. 

– Jag tror inte jag har sett ett annat allsvenskt lag träna sedan jag blev tränare för IFK Göteborg. Jag kan tycka att det är lite kul. Jag hade fem minuter över så jag tittade lite, säger IFK-tränaren. 

Spelarna och ledarna i respektive lag hälsade glatt på varandra. Frågan är om AIK, Djurgården eller Hammarby hade kört ett pass bredvid varandra. 

– Ja, det har hänt många gånger. När man åkte till La Manga förr i tiden tränade alla lag bredvid varandra och nästan på varandra och bodde i samma rum i stort sett, haha.  Nu är det inte lika vanligt när lagen drar till Sydafrika, Dubai och Florida, så visst, lite ovanligt med samma plats är det, säger BK Häcken-tränaren Andreas Alm. 

Hade velat möta Blåvitt 

Är det kul eller är det strunt samma? 

– Vi har ju inte så mycket nytta av dem. De är ju på andra sidan, men det finns säkert de som har jobbat ihop och några spelare som varit uppvuxna i samma område eller har spelat ihop, så på så sätt är det kul. Det är väl det då, säger Andreas Alm. 

Någon träningsmatch lagen emellan var aldrig aktuellt. BK Häcken har spelat Atlantic Cup (två förluster, en seger) och åker hem på onsdagen medan IFK Göteborg är kvar till på måndag och fokuserar på träningar snarare än matcher. 

– Jag hade inte haft något emot det. Vi kan spela när som helst, men det var svårt att få till det nu, säger Alm. 

Mittfältsveteranen Erik Friberg: 

– Det är bara en dag vi är här nere ihop. Det är ganska lugnt och det är trevliga killar i Blåvitt. 

”Hänsynslösa mot varandra”

BK Häcken avslutade Portugallägret med ett träningspass av de intensivare slaget. Det small i varenda närkamp och det var högljutt. 

– Nånstans kan vi göra ett upplägg som vi tycker är bra i form av sprintmeter och intensitet. Bortom det är det spelarna som äger det på något sätt. I dag var de hänsynslösa mot sig själva och ibland också mot varandra, men det blir intensitet när man tävlar. Det är en genuint uppoffrande känsla i det vi gör. Man tar med sig andra när man tar några extra steg och det är bra, säger Andreas Alm.