Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kandidaterna: De gör upp om jobbet i IFK Göteborg

Ferran Sibilia har lämnat Gif Sundsvall och letar ny klubb. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Pontus Farnerud spelade i Blåvitt 2012 och 2013. Foto: BILDBYRÅN
IFK Göteborg ska ha en ny assisterande tränare.Foto: MICHAEL ERICHSEN/BILDBYRÅN
Bosko Orovic. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg har kommit långt i jakten på en assisterande tränare. 

Två av de hetaste namnen: Ferran Sibila, 30 – och Pontus Farnerud, 38. 

Enligt GP finns även Gaisprofilen Bosko Orovic med på listan. 

– Inga kommentarer, säger Orovic till GT. 

Han vill inte kommentera några namn men säger följande om processen: 

– Vi ska hitta en kompis till Poya och där är vi betydligt närmare än en ny sportchef. Mycket beror på kontraktssituation och annat, men vi hoppas kunna avsluta vår del före årsskiftet.

Enligt GT:s uppgifter återstår bara ett fåtal kandidater på listan. Barcelonabördige Ferran Sibila är en av dem. 30-åringen har under två säsonger varit assisterande tränare till Joel Cedergren i Gif Sundsvall, som imponerat stort under 2018, men har nu lämnat klubben. 

– Jag har trivts jättebra i Sundsvall med alla i klubben, laget och supportrarna. Men det här beslutet är inte grundat på det utan på avståndet till min familj och mina vänner. Det är ett tufft beslut att ta eftersom jag inte tror att lagets resa är över, men ibland måste man fatta tuffa beslut. Jag vet inte vad som händer i den närmaste framtiden, sa han i mitten av november.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson.Foto: IBL

Halverad restid för Ferran Sibila

Enligt GT:s uppgifter har Ferran Sibila den senaste tiden haft tät kontakt med Blåvitt och han är intresserad av att jobba tillsammans med Poya Asbaghi. Och från Göteborg går det direktflyg till Barcelona vilket det inte gör från Sundsvall. Därmed halveras restiden hem till Katalonien. 

Tidigare i veckan uppgav Fotbollskanalen att IFK Göteborg hade träffat Pontus Farnerud, som spelade i klubben 2012-2013, för att diskutera en framtida roll i föreningen. 

Enligt GT:s uppgifter handlar det om jobbet som assisterande tränare. 

Pontus Farnerud kan återvända

38-åringen, som är bosatt i Frankrike och som i fjol avslutade sin tränarutbildning, berättar han vill ge sig in i hetluften igen men är fåordig om vilka alternativ han har. 

– IFK Göteborg betyder väldigt mycket för mig och är den klubben som är mest intressant, men sedan måste jag också se vad det finns för andra möjligheter. Jag är motiverad och sugen på att jobba med fotboll igen, men jag vill inte berätta vilka klubbar jag varit i kontakt med. Det måste vara något som är tillräckligt bra och intressant för att jag ska hoppa på det, säger Pontus Farnerud. 

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Enligt GT:s uppgifter finns det även en tredje kandidat med i slutprocessen. Namnet är än så länge okänt, men det ska handla om en person som har klart mer erfarenhet av elittränaryrket än både Ferran Sibila och Pontus Farnerud.

Tidningen GP skriver att IFK Göteborg även har visat intresse för Gais huvudtränare Bosko Orovic. 

– Inga kommentarer, säger Orovic till GT.