Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanningen bakom den spruckna övergången

Alexander Jallow.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Talangen Alexander Jallow, 21, var så gott som klar för IFK Göteborg.

Men affären gick i stöpet precis innan transferfönstret stängde.

Nu kan GT berätta vad det egentligen var som hände.

Turerna kring Jönköpings Södras Alexander Jallow har varit många den senaste tiden.

Flera olika rykten har de senaste veckorna placerat ytterbacken i IFK Göteborg – och övergången till den allsvenska klubben var så gott som klar.

Men under transferfönstrets sista dagar gick affären plötsligt i stöpet och Jallow spelade i stället match för J-Södra mot Syrianska på måndagen.

– Det är lite 1+1 med att han spelar för J-Södra i kväll och då kommer han inte att tillhöra IFK Göteborg innan fönstret stänger, sa Blåvitts assisterande sportchef Pontus Farnerud till GP då.

Nu kan GT avslöja vad det egentligen var som hände och varför det inte blev en övergång för Alexander Jallow till Blåvitt.

Jönköpings Södras talang Alexander Jallow.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Därför blev Jallows övergång inte av

Alla parter var överens om affären – Jallow var till och med på plats i Göteborg för läkarundersökning och hann säga hej då till sina lagkamrater i J-Södra. 

Men precis innan affären skulle gå i lås krävde en förmedlare i övergången plötsligt ett avsevärt högre arvode, enligt GT:s uppgifter. 

Då sprack affären.

När GT når Alexander Jallow är han fåordig.

– Jag vill inte kommentera det där alls, säger han.

Men hur ser du på att fortsätta säsongen i J-Södra efter det som hänt?

– Det känns bra. Vi är med i toppen av tabellen och har chans på allsvenskan. Jag tror att fortsättningen av säsongen kommer att bli väldigt rolig för oss.

Den berörda rådgivaren vill inte kommentera varför övergången sprack i sista stund.

– Det som har hänt har hänt. Det här är något som får stanna mellan berörda parter och behöver inte diskuteras offentligt, säger han.

IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jönköpings Södras sportchef Andreas Jankevics.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Presenterades på Blåvitts hemsida

Faktum är att en övergång var så pass nära att IFK Göteborg till och med hade förberett ett pressmeddelande för att offentliggöra värvningen. Texten publicerades på Blåvitts hemsida under onsdagen, vilket Göteborgs-Posten var först med att berätta, innan den snabbt plockades bort när misstaget upptäcktes.

– Det har blivit ett pinsamt fel i maskineriet på något sätt. Man förbereder om i fall att saker blir klara. Sedan är det är inget att sticka under stol med att det var nära med en övergång, förklarade IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson för GP.

Enligt GT:s uppgifter finns det inga ”hard feelings” mellan klubbarna.

Jönköpings Södras sportchef Andreas Jankevics uttalade sig i dagarna för Jönköpings-Posten om turerna kring Alexander Jallow:

– Hur långt ifrån eller nära en övergång har varit kan vi inte alltid kommentera, då det alltid är fler parter inblandade och vad som gör att en affär till slut inte blir av är inte alltid glasklart. Blir det ingen affär är inte alla inblandade parter överens, det är fakta.

Alexander Jallow, vars kontrakt med Jönköpings Södra sträcker sig över 2020, har gjort fyra mål och två assist i superettan i år.