Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Då blir jag förbannad”

Tim Rönning köper inte alls domslutet.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Al-Hakim dömde toppmötet Elfsborg–Norrköping.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Robert Gojani vinnare – till sist.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Elfsborg vände och vann hemma mot Norrköping. Men gästernas tidiga ledningsmål var omdiskuterat då Sead Haksabanovic smällde in 1-0 på en indirekt frispark efter att Mohammed Al-Hakim blåst för hemåtpass.
– Jag vet inte ens om det är något att diskutera. Om folk säger att det är hemåtpass... Då blir jag förbannad, säger Boråslagets målvakt Tim Rönning. 

Det var i den åttonde minuten som olyckan var framme för Elfsborg då Mohammed Al-Hakim blåste indirekt frispark för Norrköping i offensivt straffområde. Sead Haksabanovic tackade och tog emot och vräkte in ledningsmålet.

Stor ilska i Elfsborglägret. Anledningen? Robert Gojani hade inte för avsikt att spela hem bollen till målvakten Tim Rönning.

– Det var absolut ingen hemåtpassning. Jag fick bollen på typ benskyddet. Bollen skulle inte hem till Tim... Jag förklarade det för Al-Hakim, men det är hans beslut och det är bara att leva med det. Vi ältade inte den situationen efteråt utan ångade på. Skönt att vi vann till sist, utbrister Gojani vars medspelare Simon Olsson och Per Frick satte kvitteringen respektive segermålet i toppmötet. 

Det var heller ingen kompispass du fick från din lagkamrat Joseph Okumu, stenhård nästintill i midjehöjd? 

– Haha nej, men jag försökte göra det bästa av den situationen. Hela den sekvensen var inte lyckad för vår del, men vi löste det och vann så det känns bra. 

”Då blir jag förbannad” 

Målvakten Tim Rönning är trots segern irriterad över det tidiga domslutet som gav Norrköping ledningen.

– Jag vet inte ens om det är något att diskutera. Om folk säger att det är hemåtpass... Då blir jag nästan förbannad.

Så pass?

– Ja, då blir jag förbannad alltså! Om det varit en medveten hemåtpass hade jag absolut köpt det, då hade det varit jag som var ute och cyklade. Men man ser tydligt att Robert försöker vinkla ut bollen men så tar bollen på typ knät och smalbenet... Det var inte avsiktligt! 

Den situationen blev inte avgörande. Hur skönt är det tycker du?

– Otroligt skönt! Vi har kollat på situationen i omklädningsrummet och alla är med på samma bana – att det var rätt av mig att ta upp bollen.