Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Då blir det som med Vibe när det är dags”

Max Markusson. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Marcus Berg. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Marcus Berg ryktas vara nära en återkomst till Blåvitt. 

Nu kommenterar IFK Göteborg klubbdirektör Max Markusson ryktet om en återkomst för landslagsstjärnan - och bekräftar att flera personer i klubben har en dialog med potentiella hemvändare. 

– Alla blåvita spelare där ute vet var vi står. Vi försöker kolla vad de behöver och om allting faller på plats blir det som med Lasse Vibe när det är dags, säger han. 

Det var Studio allsvenskan som under måndagen avslöjade att IFK Göteborg är nära att värva hem anfallaren Marcus Berg, vars kontrakt med Al Ain går ut i sommar. 

Nu kommenterar klubbdirektören Max Markusson Berg-ryktet. 

– Jag har inte pratat med Marcus själv, säger Max Markusson. 

Är det sportchefen Kenneth Andersson som gör det?

– Vi har flera i föreningen som gör det. Det beror på vem som känner vem om vem som har bäst kontakt med vem. Men det är som med alla blåvita spelare där ute dom vet vart vi står. Dom vet att vi har en dialog med dem, vad vi behöver och sedan försöker vi kolla vad de behöver och om allting faller på plats blir det som med Lasse Vibe när det är dags. 

Har ni fått några indikationer från Marcus Berg att han vill flytta hem i sommar?

– Nu ger jag det här tråkiga svaret att vi inte kommentera spelare in eller ut. Om den dagen kommer kan vi berätta den storyn. 

Hur ser ekonomin ut gällande hemvändare?

– Dels är det inte annorlunda än för någon annan spelare. Vi vet vilka ramar vi har och vi är väldigt tydliga med det. Vi har folk som förmedlar de ramarna till de vi diskuterar med och sedan är det upp till dem att acceptera det. 

– Det är ingen hemlighet att vi inte har den starkaste ekonomin. Ingen utav dom som eventuellt aviserar att de kommer hem eller kommer hem. Det är precis som med Sebastian Eriksson, han spelar inte här för pengarna och det kommer inte någon annan att göra heller. 

Tillbaka till Gamla Ullevi

Det blev vinst för Blåvitt mot AIK på Ullevi. Trots det är IFK Göteborg inställt på att spela nästa match när Gamla Ullevis gräsmatta är redo .

– Gamla Ullevi är vårt hemmaplan och när den är i spelbart skick vill vi flytta tillbaka dit, säger Markusson. 

Har Got Event sagt något att de känner att planen är bra nu?

– Nu har jag inte riktigt hört det senaste men det var gynnsamma prognoser vid senaste mätningen och såvitt jag vet ska det inte finnas några för att vi ska kunna spela nästa hemmamatch där.