Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Chockad – vaknade upp i en ambulans”

Joakim Nilsson dagen efter smällen. Foto: DANIEL KRISTOFFERSSON
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / TT
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Foto: HENRIK ISAKSSON / TT
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
1 / 7

Joakim Nilsson knockades av Mohamed Buya Turays spark under matchen mot Djurgården.

Nu står det klart att Elfsborgs mittback har fått en hjärnskakning, ett brutet näsben – och kan räkna med flera veckors vila. 

– Jag minns ingenting av händelsen och blev chockad när jag vaknade upp i en ambulans, säger han. 

Det var under gårdagen som Elfsborgs mittback Joakim Nilsson knockades och föll handlöst till marken på Tele 2 arena i matchen mot Djurgården. 

Buya Turays försök till bicykletas träffade honom i huvudet. Åskådarna på Tele 2 höll andan och matchen avbröts i över tio minuter medan mittbacken fick behandling. 

Han fick sedan ledas av planen. 

Blev en natt på sjukhus 

Efter en natt på sjukhus i Stockholm åkte Nilsson under dagen hem till Borås tillsammans med Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson och assisterande tränare Martin Andersson. 

Nilsson är rejält blåslagen i ansiktet och han har fått en hjärnskakning, ett brutet näsben och har ett bandage kring höger arm.  

- Jag har ett litet tryck i huvudet, men mår efter omständigheterna bra. Jag är lite seg och sov dåligt i natt men har ingen dunkade huvudvärk eller så, säger han. 

Foto: Daniel Kristoffersson.

Vad har du gjort från smällen fram tills nu? 

- Varannan timme har de kollat mig på sjukhuset.  De har gjort tester, kollat blodtryck och allt möjligt egentligen. Reflexer och lite sånt. 

- De gjorde även en hjärnröntgen och den såg bra ut, så det är väl det som är huvudsaken. 

Vad minns du av händelsen?

- Ingenting. Jag har sett bilder efteråt när jag står upp och det kommer jag inte ihåg alls, det är väl det läskigaste med hela grejen, att man inte kommer ihåg något. 

 - Det senaste jag kommer ihåg är att jag är i ambulansen och gör några tester om jag kunde röra på fingrarna eller något. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Elfsborg – direkt i Messenger 

 

Du hann aldrig blir rädd?

- Nej, det var lite som en chock när man vaknade upp i ambulans, jag har ju aldrig åkt ambulans innan och undrade vad jag hade gjort. Men de förklarade ganska snabbt vad det var, så det var väl ganska lugnt för jag hade inte så ont direkt. 

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vad är diagnosen för dig nu?

- Det är väl hjärnskakning absolut och man går alltid efter en sån där hjärntrappa och vi får se hur jag svarar på den. Hur pass bra man svarar på den ligger väl till grund för när jag kan vara tillbaka. 

Och näsbenet?

- Det är av, så nu är man lite snyggare, säger Nilsson med ett skratt. 

Och bandaget på armen?

- Jag fick lite smärta där i armen. Det är bara en säkerhetsåtgärd och man kunde inte se någon fraktur på båtbenet, men samtidigt vet man att gör man inget nu kan det bli sämre. 

 

LÄS MER: Buya Turays ilska mot hatarna: ”Häll käften och bli fulla” 

 

”Fint gjort av Buya Turay” 

Nilsson räknar inte med något spel innan uppehållet och är tacksam för allt stöd han fått från lagkamrater, ledare och andra spelare. Han har även fått flera sms från Buya Turay. 

- Det har varit fantastiskt. Det är lagkamrater, vänner familj och andra spelare som hört av sig. Även fint av Buya Turay som sms:ade mig i går kväll och undrade hur det var och även messade mig i dag. Det är inga hard feelings, det var en olyckshändelse. Jag har haft en fin dialog med Buya och det känns bra.