Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Känner att Djurgården har världens två sämsta tränare”

Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Mohammed Buya Turay. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Supertalangen Benjamin Nygren, 17, såg ut att rädda en poäng till ett uträknat IFK Göteborg.

Men i 88:e minuten frälste Mohamed Buya Turay Djurgården.

Trots 2-1-segern är man besvikna.

– Just nu känner jag att Djurgården har världens två sämsta tränare. Hur kan vi inte få spelarna att prestera bättre?, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Och faktum är att gästerna hade de flesta av chanserna redan i första halvlek.

Mot ett påtagligt passivt Djurgården var Giorgi Kharaishvili nära att dundra in 1-0 med ett hårt skott. 

Georgiern passade också elegant fram bollen till 17-årige Benjamin Nygren som prickade stolpen.

Omdiskuterad utvisning och straffsituation

Trots gästernas övertag var det Djurgården som tog ledningen i början på den andra halvleken. Jonathan Ring slog ett hårt inlägg från vänster som Fredrik Ulvestad nickade in hårt i nättaket.

Djurgårdens momentum fortsatte när Giorgi Kharaishvili blev utvisad i 67:e minuten, efter att ha halkat in i Elliot Käck och dragit på sig sitt andra gula kort. Situationen blev omdiskuterad då tacklingen inte såg ut att vara avsiktlig.

IFK Göteborg protesterade också mot domaren när Nygren föll i en situation med Erik Berg i straffområdet, och man ropade på straff.

– Jag tycker den är solklar. Jag tunnlar honom och han kapar mig, säger Nygren till C More.

Buya Turay frälste Djurgården

IFK Göteborg var i princip uträknat med en man mindre.

Men i 83:e minuten blixtrade man till. Sebastian Ohlsson kom till ett inlägg och hittade supertalangen Benjamin Nygren som tryckte in 1-1.

Men det räckte inte till en poäng.

I 88:e minuten hittade Jonathan Ring fram till Mohamed Buya Turay som petade in 2-1 framför målet, vilket också blev slutresultatet.

– Jävligt tråkigt med torsk. Vi förtjänar mer den här matchen. Vi gör det bra i första halvlek. Vi ligger bra i försvarsspelet, kontrar sönder dem och är nära att göra mål flera gånger, säger Nygren i C More.

”Djurgården har världens två sämsta tränare”

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf är, trots segern, rejält besviken på lagets insats.

– IFK Göteborg gör en väldigt bra match och jag sitter just nu och känner att Djurgården har världens två sämsta tränare. Hur kan vi inte få spelarna att prestera bättre? Allt vi gör bra i förra matchen är borta, det är långsamt och dåliga kombinationer. De här poängen räddar vi med lite individuella prestationer, säger Lagerlöf.

Han fortsätter:

– Det är en nästan rakt igenom dålig Djurgårdsprestation.

– Vi tar fem tillslag för mycket på bollen i snitt. Där det ska vara ett tillslag tar vi två, allt går för långsamt. Det är inte tillräckligt kombinerat och vi springer alldeles för lite i tid. Vi kommer helt snett på det.

Mittfältaren Astrit Ajdarevic håller med sin tränare.

– Vet du vad, vi var inte så bra i dag faktiskt. Att vinna är starkt. Vi fick möblera om lite i dag och några spelare på ovana positioner. Det kommer lite nytt folk och IFK Göteborg gör det bra också, säger han.

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi:

– Totalt sett är det en match där jag känner att vi gör det mesta rätt. Vi stör Djurgården och skyddar våra ytor på ett bra sätt. Vi hittar ett momentum till slut där vi varierar spelet bra och skapar målchanser på det, säger han.