Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter sitt kontrakt – inte spelat en minut

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

BK Häckens förre anfallsstjärna Paulinho, 33, skrev på för israeliska klubben Hapoel Beer Sheva efter allsvenskans slut.  

Nu bryts anfallarens kontrakt – utan att brassen spelat en enda minut.

– Självklart kommer jag att ta en kontakt med honom, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Det var i oktober som Hapoel Beer Sheva i Israel meddelade att man värvat Häckens brasilianske anfallare Paulinho. Kontraktet skrevs på ett och ett halvt år, men redan nu står det klart att Paulinho lämnar klubben. Utan att ha spelat en enda match för sin nya klubb. 

Hapoel Beer Sheva meddelade under måndagen att de brutit kontraktet med spelaren – och att Paulinho nu står utan kontrakt. 

Israeliska tidningen Ynet skriver att brassen skadade knät på en träning och att det ska vara orsaken till att klubben och spelaren gått skilda vägar.

Häckens sportchef Sonny Karlsson säger till GT: 

– Jag vet inte vad det är som har hänt, men självklart kommer jag att ta en kontakt med honom. Vi har ändå haft nio år ihop. Men sedan vad det mynnar ut i är omöjligt att säga.

Presenterades utan Häckens vetskap 

När den förre detta allsvenska skyttekungen lämnade BK Häcken efter förra säsongen var det efter ett par veckors turbulens. Hapoel Beer Sheva presenterade brassen som sitt nyförvärv utan att Häcken visste om det. Paulinho presenterades då på klubbens officiella Instagram-konto. 

– Det visste jag inte. Men jag vet att det finns intresse från en israelisk klubb, men jag vet inget mer än att han har tagit ett foto med deras tröja på. Det är ingen hemlighet att han har fått förslag därifrån, sa Sonny Karlsson då.

 

GT har sökt Paulinhos agent för en kommentar.