Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Blev tyvärr inte som någon av oss tänkt”

Se några av höjdpunkterna från matchen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Mervan Celik lämnar BK Häcken. 

Som Sportexpressen tidigare kunde avslöja bryter 29-åringen nu avtalet och lämnar klubben.

– Vi har kämpat ihop i två år och det blev tyvärr inte som någon av oss tänkt, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida. 

Mervan Celik, 29, öste in mål på försäsongen och vann svenska cupens skytteliga med tio mål. 

Men när nu allsvenskan har kommit halvvägs har han bara gjort ett par matcher från start och gjort ett mål och en framspelning. 

Han har haft svårt att övertyga tränare Andreas Alm om att han ska vara en man för startelvan och tidigare under säsongen uttryckt sitt missnöje. 

– Det är som det är och det är klart jag är besviken på honom, jag spelar inte så mycket som jag och många tycker att jag borde få göra. Det är klart jag är besviken, men jag kör på och tränar på bra för att ge mig själv rättvisa när jag väl får chansen, sa Celik i slutet av maj.  

Mervan Celik lämnar Häcken 

På torsdagsmorgonen kunde Sportexpressen avslöja att Celik bryter sitt avtal och lämnar Häcken.

En nyhet som klubben senare bekräftade via sin hemsida.

– Vi har kämpat ihop i två år och det blev tyvärr inte som någon av oss tänkt. Det är en otroligt tuff konkurrens på Mervans position, där han bland annat konkurrerar med förra årets skyttekung (Paulinho). Vi har tagit ett gemensamt beslut om att bryta avtalet och vi önskar Mervan stort lycka till i hans fortsatta spelarkarriär, säger sportchef Sonny Karlsson.