Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt med Häcken – tränar med Blåvitt

Kevin Yakob provtränar med IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Förre BK Häcken-spelaren Kevin Yakob, 20, provtränar med IFK Göteborg. 

Ska klubben ta in ännu en central mittfältare? 

– Han kan säkert vara aktuell för andra positioner, säger sportchefen Pontus Farnerud. 

Tanken är 20-åringen, som faktiskt gjort fem år i Blåvitts akademi som knatte, ska träna under Roland Nilssons ledning i tio dagar. 

– Jag fick reda på att de gärna ville ha över mig och se mig i träning och lära känna varandra. Sedan får vi se om det leder till något, säger Kevin Yakob, som nyligen bröt sitt kontrakt med BK Häcken då han behövde ett miljöombyte efter utebliven speltid. 

Vad har du för målsättning nu? 

– Jag vill visa mina bästa sidor. Att få en chans att träna med Skandinaviens största lag får inte vem som helst.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
August Erlingmark och Kevin Yakob när IFK Göteborg startade sin försäsong under onsdagen.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Känns lite speciellt”

Vad kan du tillföra? 

– Jag är stark och bra flåsmässigt. Jag kan löpa över stora ytor och har ett sinne för att göra poäng, det är det jag hoppas kunna tillföra i den klubben jag kommer till. 

Hur ser du på att eventuellt byta Häcken mot Blåvitt? 

– Det känns lite speciellt så klart, men det är inga problem. Jag känner redan att det är en bra grupp och det ska inte vara några problem at göra den övergången om det nu blir aktuellt. 

Sedan i somras är han fullt återställd efter en korsbandsskada och under hösten spelade han matcher med Utsikten i division 1. 

– Jag vågade lita på mitt knä, sedan hade jag hoppats få mer speltid (i Häcken) men nu blev det inte så och det kändes rätt att söka mig vidare. 

Vill du helst stanna i Göteborg? 

– Geografin spelar ingen roll, det handlar om vad som är bäst för min utveckling. 

Yakob i BK Häcken.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”En position vi tittar på”

IFK Göteborg har redan gott om centrala mittfältare som August Erlingmark, Alhassan Yusuf, Pontus Wernbloom, Jakob Johansson, Isak Dahlqvist och Sebastian Eriksson. Dessutom kan Tobias Sana spela där, så frågan är varför klubben tar in en provspelare på den positionen. 

– Kevin är framför allt en central mittfältare, definitivt, men så som vi spelar... vi har haft Giorgi (Kharaishvili) och ”Paka” (Patrik Karlsson Lagemyr) och även Sana (Tobias) i vissa delar och där skulle säkert Kevin kunna vara aktuellt. Och vi har tappat spelare som Sargon (Abraham) och ”Paka” är skadad, så när vi räknar ihop det så är det en position vi tittar på, säger Pontus Farnerud. 

Vad säger du om Yakobs egenskaper? 

– En väldigt spelskicklig kille med bra passningsspel och en bra blick som är spännande. Dessutom har han vuxit till sig fysiskt, han ser stark ut. Sedan är det vissa delar han behöver utveckla precis som alla andra som springer runt här. 

Samtidigt blev han inte kvar i BK Häcken. Kommentar? 

– Han hade precis kommit tillbaka från en ganska allvarlig skada och att då komma in i ett Häcken som fungerar väldigt bra... det är tuff konkurrens hos dem. Vi ser att det skulle kunna finnas en möjlighet hos oss. 

Enligt GT:s uppgifter är IFK Göteborg seriöst intresserade och ser kontraktslöse Kevin Yakob som en förhållandevis billig lösning med stor potential.