Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bråkigt när Häcken vann på bortaplan

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Häcken vann med 1-2 på bortaplan mot Örebro när Gustaf Nilsson debuterade.

När Agon Mehmeti reducerade i slutminuterna uppstod det tjafs när Peter Abrahamsson försökte stoppa honom och fick gult kort. 

Målen stod Joona Toivio och Viktor Lundberg och därmed hakar Häcken på i toppstriden.

Gustaf Nilsson gjorde debut för BK Häcken efter att anfallaren Alexander Jeremejeff sålts till Dynamo Dresden och han gick direkt in på samma position på topp. Godswill Ekpolo och Paulinho var båda två avstängda i bortamatchen mot Örebro.

Örebro kom till matchen med ett ganska bra facit och hade inte förlorat på fyra matcher. Men det var Häcken som spelade bäst under den första halvleken och hade även ledningen när halvtidsvisslan gick.

Och det var en ovan målskytt som skulle skriva in sig i målprotokollet.

BK Häcken hakar på i toppen 

Efter en hörna slagen av Adam Anderssons så nådde mittbacken Joona Toivio högst och kunde nicka in ledningsmålet för bortalaget. Det var ingen stenhård nick, men tillräcklig för att leta sig förbi Oscar Jansson i Örebromålet.

I halvtid blev målskytten utbytt troligen på grund av skadekänning och ersattes av Johan Hammar.

Precis innan halvtid fick Daleho Irandust ett jätteläge när han blev helt friställd. Men avslutet var svagt och Oscar Jansson kunde rädda bollen. 

Nervöst i slutet när Örebro reducerade 

Viktor Lundberg utökade sedan ledningen till 2-0 efter att Kwame Kizito passade fram och Lundberg kunde distinkt trycka in sitt andra mål för säsongen. 

Där och då såg matchen ut att vara klar. 

Men Örebro skulle göra det spännande i slutet. Agon Mehmeti satte dit reduceringsmålet i slutet och när han skulle hämta bollen i målet försökte Peter Abrahamsson stoppa honom och fick ett gult kort. 

Men Häcken höll undan och vann matchen med 2-1 och hakar därmed på i toppstriden.