Bortamålsregeln borta: ”Vill ha ett bra utgångsläge”

BK Häcken ställs mot Aberdeen i Conference League.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Per-Mathias Högmo.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

I den andra kvalomgången till Conference League lottades Häcken mot Aberdeen. Den första matchen spelas i Skottland och Per-Mathias Högmo ser fram emot dubbelmötet. 

– Aberdeen är en traditionsrik klubb med många fans och vi är glada över att få spela en sån här match, säger han.

Uefa Conference League spelas för första gången i år och fungerar i stort sett som en tredje division bakom Champions League och Europa League. 

Häckens tredjeplats i allsvenskan förra året innebär att de kliver in i den andra kvalomgången till den nya turneringen. 

Där lottades de mot den skotska klubben Aberdeen. De inleder på bortaplan. 

– Inför i år är ju bortamålsregeln borta och i ett dubbelmöte handlar det om resultatet efter två matcher. Vi får förebereda oss så bra som möjligt nu och se till att vi har ett bra utgångsläge inför returen, säger Per-Mathias Högmo. 

Elfsborg ställs mot Milsami Orhei

Vad förväntar ni er för match?

– Aberdeen är en traditionsrik klubb med många fans. Nu kommer de få ha 5 000 supportrar på plats och de kommer skapa en bra inramning. Det kommer bli en tuff match men vi är glada över att få spela en sån här match.

Hur är status i truppen?

– Den är bra tycker jag. Johan Hammar är tillbaka för fullt. Dessutom har Tobias Carlsson visat att han är en mittback som vi kan lita på. Sen är Samuel Gustafson i en uppstartsfas och behöver lite tid för att bygga upp fysiken. Daleho Irandust kom in sist och nu handlar det om att ta det steg för steg. 

Förutom Häcken spelar också Elfsborg Conference League. För boråsarna väntar det moldaviska laget FC Milsami Orhei på torsdagskvällen.