Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bomben: Hamsik på väg till IFK Göteborg

Marek Hamsik, med över 400 Serie A-matcher, är bara detaljer från en flytt till allsvenskan och IFK Göteborg.
Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN

Här är den allsvenska transferbomben som lär ge eko i fotbollsvärlden. 

Slovakiske världsstjärnan och förre Napoli-kaptenen Marek Hamsik, 33, är bara detaljer från en övergång till IFK Göteborg. 

Enligt SportExpressens uppgifter är slovaken muntligt överens med Blåvitt om ett kontrakt och mittfältaren är planerad att anlända till Sverige och Göteborg i dagarna. Förhandlingar mellan parterna har pågått under några dagar. 

– Inga kommentarer, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

Marek Hamsik har 409 Serie A-matcher på sitt cv och värvades av Napoli från Brescia 2007 och blev sedan klubben trogen i tolv år. Han var lagkapten i Napoli och gjorde 100 mål och och 70 framspelningar i Serie A innan han lämnade för spel i Dalian Professional 2019, där han hade Rafael Benitez som tränare och var lagkamrat med Marcus Danielson och Sam Larsson förra säsongen. 

Marek Hamsik nära IFK Göteborg 

Men under gårdagen kom rapporter om att Hamsik har brutit sitt kontrakt med den kinesiska klubben för att i stället skriva på ett tremånaderskontrakt med Slovan Bratislava, där karriären tog fart 2003. Men enligt SportExpressens uppgifter strulade övergången då det slovakiska transferfönstret egentligen är stängt, och även om klubben fick dispens nåddes ingen överenskommelse. 

Hamsik vill även få lugn och ro för att förbereda sig inför sommarens EM-slutspel och enligt vad SportExpressen erfar är han nu i stället bara detaljer från en övergång till allsvenskan och IFK Göteborg. Parterna har bara förhandlat i någon dag och det var en möjlighet som dök upp sent för Blåvitt, då de flesta andra transferfönster är stängda. Ingenting är helt klart eller påskrivet. 

Flyger inom kort till Sverige 

Planen är att Hamsik inom kort sitter på ett flyg till Sverige för att skriva på kontraktet. Går läkarundersökningen som den ska presenteras sedan mittfältaren officiellt. 

Hamsik har gjort 126 matcher för Slovakien och gjort sammanlagt 26 landslagsmål för hemlandet. 

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud vill inte kommentera uppgifterna om Marek Hamsik.