Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blytungt tapp för Hammarby i slutet

Hammarby såg ut att vända underläge till seger – men då kom kallduschen. Reporter Markus Wulcan levererar viktigaste snackisarna från Hammarby-Elfsborg.
Foto: Dplay
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

BORÅS/STOCKHOLM. Hammarby såg ut att vända underläge till seger.

Då kom kallduschen.

– Det är för många spelare som inte kommer upp i nivå i dag. Det vore för jävligt om de inte är besvikna på sig själva, säger Stefan Billborn efter 2-2 borta mot Elfsborg.

Efter att ha skapat en rad fina lägen tidigt, det första genom Aron Jóhannsson efter 18 sekunder, upplevde Hammarby ett par riktiga mardrömsminuter i slutet av den första halvleken mot Elfsborg.

Först kolliderade Richard Magyar med Simon Olsson och Hammarbys mittback fick rullas ut med hjälp av en bår.

– I värsta fall kan det handla om ett benbrott, säger experten Stefan Ishizaki i Dplay.

Minuten senare fick man se Per Frick nicka ner bollen till Rasmus Alm, som skickade in 1-0 för hemmalaget precis innan halvtidsvisslan.

Men Hammarby skulle komma tillbaka.

Hammarby tappade poäng efter sen kvittering

Paulinho, som brände straff i premiären, byttes in och fick sin revansch när han efter en tilltrasslad situation kunde sätta kvitteringen. Med 20 minuter kvar att spela placerade Alexander Kacaniklic in 2-1 för gästerna efter fint förarbete från nyförvärvet från Gustav Ludwigson.

Då tog Elfsborg över spelet. Boråsarna tryckte på för ett kvitteringsmål och utdelningen kom i slutminuterna efter att bollen skickats in i offensivt straffområde. 

Hammarbys Dennis Widgren hamnade i duell med Per Frick och bollen styrdes in via den sistnämndes fot. Först bedömdes det som ett självmål, men efter slutsignalen korrigerades det.

Elfsborg hade kvitterat och Hammarby började slarva i passningsspelet. Plötsligt hade hemmalaget återtagit taktpinnen.

– Hammarby ser lite skakat ut. Det är en väldigt svängig och underhållande match, säger Ishizaki.

Billborn: ”Matchen blir söndersliten”

Hammarbys tränare Stefan Billborn är missnöjd efter det sena poängtappet.

Och kritisk mot sina spelare.

– Vi hade enormt dålig teknisk kvalitet i dag. Var inte alls på tårna. Det studsar och far och vi är inte med. Men man vet ju att Gustav och även Paulinho kommer in och bidrar med en jädra energi. Det är viktigt när spelet inte stämmer. Ingen skugga faller på dem, de bidrar med det vi vill, säger han.

Billborn fortsätter:

– Man vill inte ha in två violinister till när strängarna bara flyger. Det var fullt fart och de rev och slet. Det är lite frapperande att se att man kan göra två mål på kort tid om man bara river och sliter. De gör de andra också, vi är är varken koncentrerade eller närvarande. Det är för många spelare som inte kommer upp i nivå i dag. Jag hoppas att spelarna inte är nöjda med sin insats. Vi får ta det där ifrån. Det vore för jävligt om de inte är besvikna på sig själva.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin:

– Vi gjorde en jättebra match. De fick göra två snabba mål när vi var som bäst, så det var tufft. Meb starkt av oss att komma in i matchen igen. Visst, vi tappade mycket boll, men det är inget som oroar mig. Vi får bli bättre på att undvika det framöver.

Ludwigson om sitt inhopp

Hammarbys nyförvärv Gustav Ludwigson hoppade in och låg bakom båda Hammarbys mål.

Om han är nöjd för det? Knappast.

– Ingen i omklädningsrummet där inne är nöjd med hur det slutade. 

Vad säger du om ditt inhopp? 

– Jag försökte komma in och bidra med energi och lyckades peta in några bollar och var med i anfallen. Det är väl det, men sedan lyckades vi inte hålla i bollen och det ligger delvis på mig precis som alla andra i laget. Där är jag lite besviken. Hade vi vågat hålla i bollen hade vi antagligen spelat av matchen och gjort 3-1 också. I den bemärkelsen är jag besviken på mig själv, jag hade inte det modet. 

Du är ändå inblandad i båda målen? 

– Det är kul att man kan hjälpa till med det. Jag vet att de vill sätta in mig för att röra om lite och få lite fart. Jag får inte heller vara för självkritisk. Jag får ta det steg för steg och komma in i det på den här nivån. Jag har aldrig varit här innan. 

– Det här laget vill ta tre poäng i alla matcher och vinna allsvenskan. Vi slarvade bort det och på ett sätt räddade upp det. Det var lite både och.

Allsvenska snackisar: AIK-IFK Norrköping 1-4

IFK Norrköping dominerade totalt i inledningen mot AIK och vann till sist med 4-1. Reporter Anel Avdic berättar mer.