Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wendt med drömmål: ”Det bara bubblar till”

Oscar Wendt slog till med ett drömmål.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Först slog Oscar Wendt till med ett drömmål – och sedan stängde han igen affären på tilläggstid i den andra halvleken. 

Blåvitt lämnar därmed kvalplatsen och klättrar till säker mark.

– Vi har sju matcher kvar som är minst lika viktiga som den här, säger matchhjälten Oscar Wendt.

Att matchen var oerhört viktig för båda lagen rådde det inga tvivel om – Blåvitt låg på kvalplats med sex poäng ner till Örebro som nästjumbo.

Samtidigt välkomnades Blåvitt tillbaka på Gamla Ullevi med ett imponerande tifo, något som definitivt lyfte Blåvitt-spelarna och bidrog till deras dominans tidigt. Blåvitt tryckte tillbaka Örebro från start – och i princip belägrade deras straffområde.

– Jag tror inte någon som inte förstår, känner eller hör skillnaden att spela på stora Ullevi kontra här (Gamla Ullevi). Natt och dag räcker inte ens. Det är något helt annat, säger Oscar Wendt.

Trots att Örebro knappt fick låna bollen under den första halvleken hade dock Blåvitt svårt att komma till några klara målchanser.

Marcus Berg kom närmast när han prickade stolpen.

Det skulle krävas ett drömmål på en frispark från Oscar Wendt för att bryta dödläget. Försvararen borrade in frisparken i bortre krysset strax innan halvtidsvilan.

– Jag ska inte sticka under stol med att det är skönt att göra mål, givetvis. När man ser att bollen går in... Det bubblar till ordentligt. Det var skönt, säger Oscar Wendt.

Berg: ”Det är skönt som fan”

Hur många liknande mål har du gjort i din karriär?

– Några har jag hängt. Men på rak arm... Ingen aning. Det är inga världsnummer. Ett par hag jag hängt i mina dagar, det har jag gjort.

Marcus Lantz gjorde ett dubbelbyte inför den andra halvleken för att försöka väcka sitt lag.

Det gav dock ingen nämnvärd effekt, utan det var närmare ett 2-0-mål än ett kvitteringsmål.

Och det såg ut som att Hosam Aiesh skulle utöka Blåvitts ledning när han spelades fri av Marcus Berg i straffområdet. Men skottet blev alldeles för svagt och målvakten kunde styra undan.

För Blåvitts del var det oroväckande att man sent i den andra halvleken ännu inte lyckats stänga matchen, med tanke på det kraftiga spelövertaget. Örebro lyckades också vaska fram några halvchanser som satte lite skräck i Blåvitt.

Men det skulle inte få stoppa Blåvitt från att få fira när de var tillbaka på Gamla Ullevi. Oscar Wendt slog till igen på övertid i den andra halvleken och fastställde slutresultatet till 2–0.

Vad betyder det här för dig och förväntningar som varit på dig?

– Skönt, jätteskönt. Jag vet inte hur annars jag ska förklara det. Men skönt givetvis.

Sju matcher återstår

Vad betyder det här för fortsättningen?

– Vi har sju matcher kvar som är minst lika viktiga som matchen i dag. Men med tanke på hur de senaste matcherna har sett ut fram till i dag ger det givetvis en boost. Förhoppningsvis kommer vi växa ännu mer, säger Oscar Wendt.

Efter slutsignalen firade Blåvitt-spelarna med sina familjer bland annat.

– Det betyder mycket, givetvis. Det är inte bara jag som flyttat hit – det är en del av familjen. Även om barnen aldrig har bott hemma vet de vilket lag det är som gäller och vilket lag man ska hålla på, säger Oscar Wendt och fortsätter:

– De har lärt sig alla sånger. Min fru är så mycket göteborgare man kan bli. Morsan och farsan var här också... Så tajmingen passade.

TV: Amoo stor hjälte i derbyt