Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts tränare: ”Det är inte acceptabelt”

Poya Asbaghi.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/LAGOS. IFK Göteborg har fortfarande inte vunnit i år.

Efter träningsmatchen i Portugal var Poya Asbaghi kritisk till lagets andra halvlek.

– Det är inte acceptabelt, säger Blåvitt-tränaren.

2–3 mot Ålborg, 0–1 mot Sarpsborg, 2–2 mot Helsingborg och 1–2 mot Louletano från den portugisiska tredjeligan.

IFK Göteborg väntar alltjämt på sin första seger för året.

I torsdagens träningsmatch mot Louletano på den gamla EM-arenan Estadio Algarve i Portugal gjorde Blåvitt en bra första halvlek och ledde med 1–0.

Sargon Abraham gav IFK ledningen när han kom fri med målvakten och rullade in ledningsmålet med vänsterfoten.

– Det var en match med två ansikten. Första halvlek var bra från vår sida, vi ledde med 1–0 och hade bud på fler mål. Vi var nöjda och hade knappt något att säga i halvtid – förutom att fortsätta, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi.

IFK Göteborg förlorade träningsmatchen i Portugal.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Den var dålig, riktigt dålig”

Louletano bytte ut i stort sett hela startelvan i paus medan IFK Göteborg nöjde sig med att byta målvakt. 

En kvart senare gjorde dock Asbaghi fyra rockader och kort därpå kvitterade hemmalaget med ett fint volleyskott. 

Minuten senare tog Louletano ledningen efter en tilltrasslad situation där Blåvitt inte fick bort bollen. 

– Andra halvlek var dålig, riktigt dålig. Det är inte första gången vi gjort byten och sen tappat våra positioner vid en hörna till 1–1. Sen hann det knappt gå några sekunder innan vi tappade bollen i backlinjen för 2–1. Helt plötsligt var vi i underläge, konstaterar Poya Asbaghi.

– Därifrån kan man välja att vända på matchen och spela på ett liknande sätt som vi gjorde innan – men det är bara att vara ärlig och säga att det gjorde vi inte. Vi hade dålig kvalitet och det var dåligt beslutsfattande i andra halvlek.

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi och Ferran Sibila.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Så vill man inte att det ska se ut”

Det blev inga fler mål och IFK Göteborg åkte på sin tredje förlust på fyra träningsmatcher i år.

Poya Asbaghi fick se en match med två ansikten vad gäller intensitet.

– Jag tycker att vi hade rätt bra intensitet i första halvlek, vi var aggressiva och hade tempo på i princip allt vi gjorde. Men vi gjorde fyra byten och det blev en helt annan intensitet. Det ska egentligen komma in pigga ben och så ska man bli bättre, men nu var det som att det blev tvärtom. En del spelare fick smällar och jag vet inte om de blev lite rädda för att hålla i bollen därför. Det var dålig intensitet i andra halvlek överlag, väldigt dålig, säger han.

Ni väntar fortfarande på er första seger i år – är det något som oroar? 

– Andra halvlek – så vill man inte att det ska se ut. Det var många spelare som inte har spelat så många minuter och inte spelat med varandra. Det var många juniorer och jag vill inte klandra dem för något, tvärtom – de gör så gott de kan. Men det är klart att det finns en förklaring till andra halvlek, även om det fortfarande inte är acceptabelt, säger Poya Asbaghi och fortsätter:

– Fortfarande vill vi vinna för att skapa ett självförtroende. Det enda som kan oroa är hur det känns för laget att inte få vinna på fyra matcher. Men vinner vi mot Västerås i första tävlingsmatchen så är det problemet korrigerat direkt. Så det är bara att vinna nästa match.

Så spelade IFK Göteborg

(4–2–3–1): Giannis Anestis (Tom Amos, 46) – Emil Holm (Alexander Jallow, 31), Kristopher Da Graca, André Calisir (Jesper Tolinsson, 61), Victor Wernersson (Nzuzi Toko, 61) – Alhassan Yusuf (Tim van Assema, 85) August Erlingmark (Adil Titi, 61) – Noah Alexandersson (Amin Affane, 61), Tobias Sana, Giorgi Kharaishvili (Oscar Vilhelmsson, 85) – Sargon Abraham (Robin Söder, 70)

TV: Emil Holm om skadan

Emil Holm om skadan: ”Ingen skön känsla”