Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvitts svar: ”Om vi får 250 miljoner så”

Benjamin Nygren är omskriven efter sitt allsvenska genombrott. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Alhassan Yusuf. Foto: VIKTOR VALKONEN / STELLA PICTURES
IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson. Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
Foto: ERIK SIMANDER / TT

GÖTEBORG. Nederlagstippade IFK Göteborg fortsätter att överraska i allsvenskan.

Det gör flera Blåvitt-spelare till hett villebråd.

Inte bara Benjamin Nygren, 17.

– Det är ett par av våra spelare som finns på radarn där ute, det märker vi, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson.

Benjamin Nygrens succé i allsvenskan har knappast undgått någon. 

17-åringen har fått sitt stora genombrott i svensk fotboll och uppges följas av klubbar som Ajax, Manchester United, Manchester City, Bayern München, PSG och Inter.

I går skrev den belgiska tidningen Het Laatste Nieuws att mästarklubben Genk gått ett steg längre. Tidningen hävdar att Genk har inlett direkta diskussioner med Blåvitt om Nygren, som har kontrakt med IFK Göteborg över 2020. Även GT har uppgifter som bekräftar att Genk är intresserat av Nygren. 

I Genk finns bland annat Joseph Aidoo, Neto Borges och Jere Uronen som alla har ett förflutet i allsvenskan. De vann ligan i år, två poäng före rivalen Club Brügge.

Benjamin Nygren, 17. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Kräver nästan 40 miljoner kronor

Enligt HLN har Blåvitt krävt 3,7 miljoner euro, alltså knappt 40 miljoner kronor, för att släppa anfallslöftet. IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson vill inte kommentera de uppgifterna, men säger:

– Benjamin är en av spelarna som har gjort det väldigt bra under våren och en av spelarna som det finns ett intresse kring. 

Har ni kommit någonstans i diskussionerna med klubbarna?

– Det tänker jag inte kommentera.

Har ni tackat nej till några bud?

– Inga kommentarer.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson. Foto: VIKTOR VALKONEN / STELLA PICTURES

”Intresset växer”

IFK Göteborg, som tippades i botten av tabellen men överraskande är med i toppstriden efter tio omgångar, är inte förvånat över det stora intresset.

– Det man kan säga är att det är många ligor som antingen går mot sitt slut eller redan har slutat och nu går in i förberedelser för transferfönstret, så det finns en viss logik i det på det viset, säger Markusson.

Men enligt IFK Göteborgs klubbdirektör gäller det inte bara Benjamin Nygren.

Flera Blåvitt-spelare har dragit till sig intresse från större klubbar.

Max Markusson vill inte gå in på några namn, men en annan spelare som fått sitt genombrott i år är den nigerianske talangen Alhassan Yusuf, 18, som är given i IFK Göteborgs startelva

– Vi har ett par spelare som gör det väldigt bra, så det är inte bara Benjamin som är på tapeten. Vi hade intresse för vissa av spelarna under vintern också, men ju bättre laget spelar och desto bättre spelarna spelar så är det klart att intresset växer generellt sett. Det är ett par av våra spelare som finns på radarn där ute, det märker vi.

Alhassan Yusuf, 18. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Vi känner ingen stress”

Kan ni tänka er att sälja innan fönstret öppnar för er?

– Till att börja med så för vi inga sådana diskussioner med någon av spelarna innan vi har spelat klart vårsäsongen. Är det så att det finns något aktuellt – då tar vi det då. Nu har vi två matcher kvar.

Så det kommer inte att hända något innan?

– Nej, det kommer det inte att göra. Det kan jag säga direkt. Spelarna ska fokusera på att spela fotboll – sen kommer det ett uppehåll. Är det så att det finns något intresse och att det intresset är på en nivå som vi kan tänka oss att acceptera, då får vi ta den diskussionen då.

Är det någonstans en frestelse att sälja snabbt?

– Nej, det tycker jag inte. Vi har en strategi som vi vill följa. Men i ärlighetens namn – om någon lägger ett bud på 250 miljoner kronor på någon av våra spelare, då finns det ju en större möjlighet för oss att slå till, så att säga. Ni förstår vad jag menar, det måste finnas en relevans i det hela. Vissa klubbar har visat intresse nu, men det gör de också av taktiska skäl för när fönstret väl öppnar bygger de sina nya trupper. Men vi känner ingen stress överhuvudtaget.