Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redo för comeback i Blåvitt: ”Positivt”

Giorgi Kharaishvili är åter redo för allsvensk fotboll.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi är imponerad över Sirius säsongsinledning.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Giorgi Kharaishvili, 23, väntas kunna göra säsongsdebut mot Sirius. 

Samtidigt varnar Poya Asbaghi, 34, för motståndet. 

– De spelade ut Djurgården totalt, men vi ska ta bort deras självförtroende, säger IFK Göteborgs tränare. 

Blåvitt slog ut Hammarby i cupkvartsfinalen i torsdags efter 120 minuter. Laget åkte inte hem till Göteborg efteråt utan miniturnén fortsätter i Uppsala där Sirius väntar på söndagseftermiddagen. 

– Många känner av Hammarbymatchen fortfarande, men förhoppningsvis hjälper det med en dags vila till. Men vi kommer att behöva rotera och vi förväntar oss en annan matchbild, säger Poya Asbaghi. 

21 spelare är med i Uppsala. Robin Söder, Jakob Johansson, Rasmus Wikström och Kristopher Da Graca är kvar på hemmaplan och kör rehabträning. Ytterforwarden Giorgi Kharaishvili har varit uttagen i matchtruppen i samtliga omgångar hittills, men har gallrats bort som siste man och inte ens suttit på bänken. En muskelskada har spökat, men nu ska han vara en av de 18 som tas ut till mötet med Sirius, enligt GT:s uppgifter. 

Asbaghi: Hjälper oss på flera sätt 

Något Poya Asbaghi inte vill bekräfta, men han säger att den georgiske poängmaskinen har gjort framsteg. 

– Ja, och det är så klart ett positivt besked för oss. Han är bra på att utmana motståndarna och bidrar med fart i omställningsspelet och kommer till rätt många avslut. Giorgi hjälper oss på fler än ett sätt. 

Mattias Bjärsmyr.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Nye mittbacken Mattias Bjärsmyr var egentligen inte matchredo, men fick på grund av skador kastas in i hetluften mot Mjällby (2-2) i allsvenskan senast. Mot Hammarby i cupen satt han på bänken. 

– Han har fortfarande inte återhämtat sig till fullo efter Mjällbymatchen och vi får se vilken status han har i morgon, säger Poya Asbaghi, som är imponerad över Sirius säsongsinledning. 

”Krävs en topprestation” 

– Prestationsmässigt har de gjort det bra. Djurgården (0-2), Östersund (2-0) och BK Häcken (2-2)... de är bättre än sina motståndare i alla matcher tycker jag. De spelade ut Djurgården totalt men satte inte sina lägen. Det krävs en topprestation om vi ska ta tre poäng.