Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts stjärna: ”Pokalen ska hem till Göteborg”

Hosam Aiesh matchas försiktigt.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Robin Söder gjorde sitt tredje cupmål den här vintern.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Robin Söder, 28, fortsätter att ösa in mål. 

Samtidigt matchas Hosam Aiesh, 24, försiktigt – och målsättningen är tydlig. 

– Vi är ute efter att vinna cupen. Pokalen ska hem till Göteborg, säger han. 

Hosam Aiesh ligger av olika anledningar efter med träningen och i nuläget går Sargon Abraham före som högerbreddare. 

Aiesh, som är en av Blåvitts största stjärnor, fick 25 minuter när laget säkrade avancemanget i cupen mot Sirius. 

– Jag måste komma i gång. Jag har inte 90 minuter i mig och då ska jag inte starta. Men det kändes bra i dag. Jag vill dock inte göra något för snabbt, för det finns tid och det är ingen idé att stressa. Det var skitkul att spela i dag, jag har saknat det, säger han. 

Tränaren Poya Asbaghi om att Aiesh inledde på bänken: 

– Det är inga konstigheter. Han har varit borta från träning en hel del och när det gäller matchtempo och det taktiska är det alltid en inkörningsperiod. Men nu får han en träningsvecka och vi kommer att få se mer av honom i nästa match. Vi vet vad han har för egenskaper. 

”Man ska lyssna på sjukgymnasterna”

Tanken är att Hosam Aiesh ska vara startklar till den allsvenska premiären. 

– Man spelar fotboll av en anledning och det är för att man älskar sporten, men jag har fattat att man ska lyssna på sjukgymnasterna, för de vet vad de gör. Det är en lång säsong, säger 24-åringen. 

IFK Göteborgs Hosam Aiesh och Sirius Elias Andersson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Nästa helg väntar kvartsfinal i cupen. Motstånd är ännu inte klart. 

– Ska man vinna Svenska cupen måste man slå storlagen och det vill vi göra. Vi ska hämta hem pokalen till Göteborg, säger Hosam Aiesh. 

Samtidigt fortsätter anfallaren Robin Söder att leverera. Mot Sirius gjorde han sitt tredje mål på lika många cupmatcher. 

– Jag fick en bra boll av ”Hasse” (Alhassan Yusuf). Sedan vet jag inte om jag var offside, jag smög lite, men det verkar ju inte så. Ett bra resultat och en ganska bra prestation, säger Söder om 1-1-mötet. 

Vill ha fler bollar 

För egen del är han också skapligt nöjd. 

– Det känns ganska bra, man har gjort många grejer rätt, men sedan tycker jag att de kan söka mig med lite fler bollar. Jag har bara ett avslut i dag, i den bästa av alla världar har man ett par till, säger Söder och poängterar att det finns förbättringspotential. 

– Vi har inte haft svinmånga chanser. Vi behöver jobba mer på sista tredjedelen, det är inte så att vi vräker på med målchanser. Där behöver vi bli tydligare.