Blåvitts replik – efter Frölundas passning

Frölunda skickade en passning till IFK Göteborg – nu svarar Blåvitt.
IFK Göteborg har två raka segrar i allsvenskan.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Frölunda skickade en passning till IFK Göteborg.
Foto: GT.se

Frölunda skickade en passning till IFK Göteborg inför torsdagens möten med Djurgården.

Nu meddelar Blåvitt att klubben har sålt 12 045 biljetter till sin match – en tydlig replik till SHL-klubben.

– Alla vill vara med och stötta Blåvitt, säger Marcus Modéer, medie- och informationsansvarig i IFK Göteborg.

På torsdag kommer Djurgården till Scandinavium för att möta Frölunda.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det var med anledning av att såväl Frölunda som IFK Göteborg under torsdagskvällen tar emot Djurgården, i SHL respektive allsvenskan, som hockeyklubben passade på att pika fotbollsföreningen.

”Vill du se ett riktigt topplag ta sig an Djurgården på torsdag? Säkra din plats till Frölunda–Djurgården här”, skrev Frölunda i ett uppmärksammat inlägg på sina sociala medier.

Frölunda hade vid lunchtid på onsdagen sålt 9 500 biljetter till matchen i Scandinavium, som har plats för 12 044 åskådare. Samtidigt går IFK Göteborg nu ut med att 12 045 biljetter är sålda till Blåvitt–Djurgården på Gamla Ullevi.

”Nu har vi fyllt motsvarande en hockeyarena med biljettköpare! Missa inte torsdagens publikfest – på Gamla Ullevi”, skriver IFK på Twitter.

– Först och främst vill vi uppmärksamma att vi går mot en fin och hög publiksiffra. Sedan är detta så klart, precis som du uppfattat, en pik med glimten i ögat till Frölunda som vi har en väldigt god relation till, förklarar Marcus Modéer, som är medie och informationsansvarig i Blåvitt.

IFK Göteborg tar emot Djurgården på Gamla Ullevi under torsdagskvällen. Här är Blåvitt-supportrarnas tifo i senaste hemmamatchen mot Örebro.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Frölunda skickade en passning till IFK Göteborg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Det bjuder vi gärna på”

Hur ser du på uppslutningen i Blåvitt-kretsar?

– Vi har märkt av en väldigt stark vi-känsla, inte minst sedan vi flyttade hem till vår riktiga hemmaarena. Publiken sluter upp på hemmaplan, på bortaplan och när både herr- och damlag spelar. Det finns en enorm kraft som vi verkligen känner. Det handlar om att alla vill vara med och stötta Blåvitt där man kan vara. 

Vad säger du om att matcherna krockar denna torsdag?

– Det sker ett gäng krockar mellan allsvenskan och SHL varje år, inte minst i Göteborg. Nu blir det väldigt speciellt att det är Djurgården som kommer på besök samtidigt, det har jag inte varit med om innan, men vi får se det som något positivt. 

– Det finns ett stort sug efter att få uppleva elitidrott och det omfamnar både vi och Frölunda. Vi ser det inte som en konkurrenssituation utan vi vill maxa vårt eget evenemang. Om det är genom att skicka en skämtsam passning till Frölunda så bjuder vi gärna på det.

Marcus Modéer poängterar dock:

– Det viktigaste för oss är att vinna fotbollsmatcher, inte att vara roliga i sociala medier. Men det är kul när vi kan lyckas med båda delarna.

https://twitter.com/IFKGoteborg/status/1453320512067801095?s=20https://twitter.com/frolunda_hc/status/1452623571428286469?s=20