Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvitts plan för att undvika nytt kaos

Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef i Blåvitt, gör allt i sin makt för att situationen utanför Ullevi senast inte ska återupprepas. Foto: BILDBYRÅN

Hybridgräset på Gamla Ullevi har underkänts och Blåvitt får flytta sin hemmamatch mot Helsingborg till Ullevi på måndag.

När det senast begav sig missade tusentals personer inledningen på matchen efter ett kökaos utanför arenan.

– Vi gör allt vi kan för att det inte ska hända igen, säger Erica Berghagen, marknads– och kommunikationschef.

Det har varit många turer med hybridgräset på Gamla Ullevi och det kommunala arenabolaget Got Event kunde i måndags inte garantera att planen skulle godkännas av Svenska fotbollförbundet vid en planinspektion.

– Det här var inget vi hoppades på, sa Anders Albertsson, evenemangschef på Got Event då.

För Blåvitts del innebär det att klubben får flytta sin andra raka hemmamatch. Matchen mot Helsingborg spelas på Ullevi.

Blåvitt får återigen flytta från sin hemmaarena Gamla Ullevi till Ullevi. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Blåvitt gör allt de kan

– Det påverkar oss väldigt mycket, framför allt ekonomiskt men också vår personal som får jobba extra och fokusera på arenaflytt i stället för matchupplevelsen, säger Erica Berghagen.

När Blåvitt spelade sin hemmapremiär mot Elfsborg fick matchen skjutas upp i tio minuter – och när matchen väl sparkades i gång var det fortfarande folk utanför arenan – som väntade på att komma in.

– Vi har pratat ihop oss med Got Event för att detta inte ska ske igen. Vi gör allt vi kan för att det inte ska hända igen och undvika så det blir köer utan att gå ifrån säkerhetsreglerna som vi faktiskt måste förhålla oss till, säger Erica Berghagen.

Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef i IFK Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Vad gör ni konkret för att undvika det?

– Det är flera moment som vi behöver fixa till. Det är allt ifrån scanning till vilka sektioner som vi faktiskt får lov att ha öppna av säkerhetsskäl. Senast var det en rad av händelser som föranledde det här och det har vi sett över till måndagens match.

”Inga hard feelings”

Att Blåvitt återigen får flytta sin hemmamatch är knappast idealt för klubben, inte heller ekonomiskt.

– Det är ingen katastrof, men det är klart att det påverkar oss negativt. Vi får titta på kostnaderna när vi är klara med allt, även om det är dåligt för oss så är det inga ”hard feelings”, utan vi har en bra dialog med Got Event, betonar Erica Berghagen.