Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blåvitts nya värvning: ”Henkes” ex-kollega

Alexander Tengryd.
Foto: BILDBYRÅN
Alexander Tengryd med Henrik Larsson i Ängelholm 2018.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg förstärker ledarstaben.

Den förre Helsingborgs- och Trelleborgstränaren Alexander Tengryd, 35, kliver in som assisterande tränare till Mikael Stahre, 46.

– Han är en mycket kompetent och spännande fotbollstränare, som vi är glada att ha knutit till oss, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud.

Samtidigt är det fortfarande osäkert om Hannes Stiller, 43, fortsätter som assisterande tränare, enligt GT:s uppgifter.

Alexander Tengryd med Andreas Granqvist sommaren 2019.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Kristian Haynes och Alexander Tengryd i Trelleborg 2021.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Alexander Tengryd har skrivit ett treårskontrakt med IFK Göteborg och lämnar därmed Trelleborg och superettan för att testa sina vingar i allsvenskan med Blåvitt.

– Alexander har trots sin unga ålder redan en stor erfarenhet som fotbollstränare. Han har varit i många olika miljöer och tar med sig många intressanta erfarenheter därifrån. Att han har jobbat mycket med ungdomar och talangutveckling men också verkat på elitnivå har gett honom en spännande mix, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud i ett pressmeddelande.

35-årige Tengryd har utöver tränaruppdraget i Trelleborg också arbetat i Brommapojkarna och Ängelholm – men längst tid har han varit i Helsingborg där han arbetade i akademin och som assisterande tränare i sju år.

Henrik Larsson och Alexander Tengryd.
Foto: BILDBYRÅN

”Positiv känsla kring IFK Göteborg”

I både Ängelholm och Helsingborg jobbade han ihop med Henrik Larsson.

Nu väntar alltså ett nytt kapitel i Tengryds tränarkarriär.

– Det finns en väldigt positiv känsla kring IFK Göteborg som förening. Här finns alla möjligheter att lyckas, oavsett om du är tränare eller fotbollsspelare. Jag är väldigt glad över att få vara en del av Blåvitt och jag ser fram emot att få jobba med både spelarna och tränarna, säger han.

Enligt GT:s uppgifter är det ännu osäkert om Hannes Stiller, som klev in som assisterande tränare när Mikael Stahre tog över som huvudtränare efter Roland Nilsson, blir kvar i den rollen.

”Vi är inte klara med hela upplägget för ledarstaben”, hälsar Pontus Farnerud i ett sms.