Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts nya plan – för att få in flera miljoner

Konstgräsplanen i Delsjöhallen är inte fullstor. Foto: BILDBYRÅN
Max Markusson. Foto: BILDBYRÅN

Kamratgården är redan såld – nu vill Blåvitt även sälja Delsjöhallen.

Enligt GT:s uppgifter hoppas klubben få in två-tre miljoner kronor. 

– Det finns några intressenter, säger klubbdirektören Max Markusson. 

IFK Göteborg äger Delsjöhallen, som ligger ett stenkast från Kamratgården. Hallen byggdes 1998, men brakade ihop 2010 på grund av snömassor på taket. En ny uppfördes samma år, men den används knappt längre sedan Prioritet Serneke Arena med en fullstor konstgräsplan invigdes 2015.

2010 rasade taket in på Delsjöhallen. Foto: JAN WIRIDEN

Marken som Delsjöhallen står på ägs av kommunen och klubben betalar därför en arrendeavgift. 

– Vi behöver inte hallen längre och vill bli av med kostnader för arrende och uppvärmning. Vi försöker göra oss av med alla extrakostnader, säger Max Markusson. 

Hur mycket kan ni spara? 

 – Svårt att säga, jag har inte det i huvudet, men vi tittar över hela verksamheten. Det är massa saker utspridda och vi ser över vad det verkligen är vi behöver till kärnverksamheten, fortsätter klubbdirektören. 

Markusson: Ingen stor affär 

Enligt GT:s uppgifter vill IFK Göteborg ha två-tre miljoner kronor för Delsjöhallen, men Max Markusson betonar att en eventuell försäljning inte påverkar klubbens ekonomiska resultat. 

– Vi har fortfarande avskrivningar på hallen, som ligger i balansräkningen. Rent bokföringstekniskt hjälper det inte vårt resultat, men däremot blir likviditeten bättre och vi slipper ett antal fasta kostnader. Det är ingen stor affär, men som sagt, vi kapar kostnader. 

Max Markusson började sin tjänst i somras. Foto: BILDBYRÅN

Markusson berättar att det finns intressenter och att klubben väntar på rätt bud. 

– Vi har fått några förfrågningar och jobbar med det. Det mesta vi gör inomhus hamnar ju i PSA och vi försöker koncentrera all verksamhet dit. 

IFK Göteborg har i flera år brottats med ekonomiska problem. I slutet av 2015 meddelade klubben att den nybyggda träningsanläggningen Kamratgården skulle säljas för att få in pengar. 

Blåvitt hyr numera Kamratgården av ägaren Varbergs Stenfastigheter. Och i år har klubben sjösatt ett investeringsbolag för att bland annat finansiera nyförvärv. 

Blåvitt siktar mot Europa 

Även om ekonomin numera är under kontroll och det blir ett litet plusresultat 2018 är arbetet långtifrån över. 

– Det vi vet är att 2019 blir ett jäkla tufft år. Det krävs sjukt hårt jobb för att ta oss i genom första fasen. Vår bedömning är att ett till två år... då krävs jäkla hårt jobb för att komma i balans. Sedan kan vi ta utvecklingssteg därifrån, sa Markusson efter medlemsmötet i förra veckan

Samtidigt siktar Blåvitt, som har två sportsligt blytunga säsonger bakom sig, på att åter vara med och slåss om en Europaplats 2022. 

– Vi ska ha högt ställda mål och kan man jobba strategiskt ökar möjligheterna att nå målet. Vi har jävligt bra koll på läget, sa klubbdirektören.