Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts nya besked: Värvar landslagsman

Foto: IFK Göteborg
Foto: GEPA / GEPA PICTURES
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

IFK Göteborg har hittat sin förstemålvakt.

Under måndagen meddelade Blåvitt att de skrivit kontrakt med den grekiske målvakten Giannis Anestis som närmast kommer från israeliska Hapoel Beer Sheva.

– Han var vårt förstaval, säger sportchefen Jonas Olsson. 

IFK Göteborg sålde jättelöftet Pontus Dahlberg till Watford 2017 och han lämnade ett stort tomrum efter sig.

Under hösten alternerade Erik Dahlin och Tom Amos mellan stolparna.

Nu får de ytterligare konkurrens nästa säsong.

Blåvitt har skrivit kontrakt med den 27-årige greken Giannis Anestis, som närmast kommer från israeliska Hapoel Beer Sheva.

Rekommenderades av Jakob Johansson

– Både Olle Sultan och Stefan Remnér har varit på plats i Aten och genomfört ett par träningspass med Giannis. Dessutom har vi fått goda referenser av Jakob Johansson, som spelat med honom i ett flertal säsonger, säger IFK Göteborgs sportchef Jonas Olsson till klubbens hemsida.

Giannis Anestis, som är 1,98 lång, har suttit på bänken när Grekland spelat landskamper och har internationella cupmatcher på sitt cv.

Tränaren Poya Asbaghi kommenterar nyförvärvet på följande vis.

– Med sin längd har han givetvis en stor räckvidd och är dessutom oerhört atletisk och snabb i sitt målvaktsspel. Tillsammans med Erik (Dahlin) och Tom (Amos) känner vi oss oerhört trygga med vår målvaktsuppsättning.

Han har skrivit kontrakt över sommaren 2020.

– Jag är väldigt glad över att skriva på för IFK Göteborg och ser fram emot att hjälpa laget. Jag vet att det är en klubb med en fin historia, med exempelvis segrar i Uefacupen och många inhemska titlar. Det är en stor klubb och förhoppningsvis kan vi vinna fler titlar framöver, säger Giannis Anestis själv.

Han ansluter till Blåvitts trupp i början av januari.

Stor bruttolista

Jonas Olsson berättar att klubben blev kontaktade av en agent och att processen har pågått i cirka fyra veckor. 

– Framför allt betydde Jakobs rekommendation väldigt mycket. Han intygade att Giannis är en bra kille och en duktig målvakt. Och att vi kunde åka ner och träna honom i två dagar. Vi fick låna det grekiska landslagets anläggning, säger Olsson. 

Varför så kort kontrakt? 

– Jag hade hellre sett ett längre avtal, men det var det vi kom fram till. Om ett år... antingen förlänger vi eller så säljer vi honom. 

Är det här en dyr lösning? 

– För vår del känns det väldigt bra. Du får det du betalar för brukar jag säga, men i det här läget är det lite win-win, han sniffar ju på landslaget. Vi är nöjda med affären och tror att de är det också. Vi har haft en stor bruttolista, men han var vårt förstaval, så kul att det gick att lösa. 

Din första värvning som sportchef. 

– Föreningens första värvning inför 2019 skulle jag vilja säga. Det har varit en bra process som vi hållit inom föreningen. Många är med i det här beslutet.