Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poyas kritik: ”Det är upp till domaren”

Blåvitt vann bortamatchen mot Varberg med 2-1.
Calisir skallar ihop med Tobias Sana.Foto: Dplay
Calisir får ledas ut.Foto: Dplay
Da Graca bärs ut på bår.Foto: Dplay

VARBERG/STOCKHOLM. IFK Göteborgs mittbackar fick en mardrömsstart mot Varberg.

Först gjorde Kristopher Da Graca självmål och sedan blev både han och André Calisir utbytta skadade.

– Jag klandrar inte Varberg på något sätt. Det är upp till domaren att sätta standarden och skydda våra spelare, säger en kritisk Poya Asbaghi efter matchen.

IFK Göteborg vände och vann borta mot Varberg. 

Men matchen började illa med ett tidigt underläge och två tunga skador.

Efter drygt 20 minuters spel tappade André Calisir balansen på en hörna och krockade med Tobias Sana. Calisir blev liggande en stund innan han fick hjälp och leddes av planen.

Bara minuten senare var olyckan framme igen. Alibek Aliev satsade våldsamt mot Kristopher Da Graca som fick bäras ut på bår. 

Alibek Aliev straffades bara med ett gult kort av domaren, ett kort som nog kunde ha varit rött enligt Dplays expert Stefan Ishizaki.

– Det är en vårdslös satsning och han äventyrar den andra spelarens hälsa, säger Ishizaki.

Poya Asbaghi kritisrar domaren

Da Graca såg ut att ha riktigt ont efter situationen.

– Der ser otäckt ut det. De ser nästan ut som att han fastnar i gräset när Aliev kommer glidande. Det kan vara ankelskador, det kan vara knän, säger Stefan Izhizaki. 

In i stället för de båda mittbackarna kom Emil Holm och den 17-årige Jesper Tolinsson och i halvtid var Tobias Sana inte nöjd med motståndarlagets spel.

– Jag tycker kapningen på ”Koffe” är ett solklart rött kort. Det är deras spelstil och vi ska inte klaga egentligen men jag reagerar på den situationen. Det kan vara en allvarlig skada som min vän åker på där, säger han i Dplay.

Även tränaren Poya Asbaghi var kritisk efter matchen. Han kritiserar domaren Bojan Pandzic snarare än Varberg.

– Jag klandrar inte Varberg på något sätt, de behöver spela så här för att ta sina poäng. Men det är upp till domaren att sätta standarden och skydda våra spelare. Det var ganska tydligt från första minuten att det inte är det vi får. 

– Jag förväntar mig att han ska skydda spelarna, han ska inte bara döma matchen. Han skyddade sig bakom att han tyckte att han dömde rätt. Men tittar man på tackling som ”Koffe” (Da Graca) får, det är en sjuk eftersläng. Sådant kan man förebygga genom att sätta tonen från början. 

– Gud vet hur länge han blir borta. Det såg otäckt ut och han är väldigt nere.

Alibek Aliev ber om ursäkt för tacklingen

Göteborgs fysioterapeut Calle Persson är fåordig om lagets skador.

– Det finns inte mycket att säga just nu, men vi följer vad som händer närmaste dagarna, säger Persson.

Alibek Aliev ursäktar sig för sin tackling som fick Kristopher Da Graca att bäras ut på bår.

– Jag var ganska säker på att gå på bollen men han försöker göra en skottfint och mitt knä går emot där. Det var inte alls meningen, säger Aliev.

Han pratade med Da Graca efter matchen.

– Jag bad om ursäkt och han verkade okej. Sådant händer. Det kanske var lite tufft men jag är en sådan spelare som inte ändrar hur jag spelar. Nu blev det så här, men det var verkligen inte meningen.

Oavgjort på mellan de två tippade topplagen.