Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Seger för Djurgården i kaoset mot Göteborg

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Tre straffar och ett rött kort. 

Domaren stod i centrum när Djurgården bortabesegrade IFK Göteborg med 2–1 – efter stor dramatik. 

– Vi borde ha gjort 3–0 vid flera tillfällen, säger Kim Bergstrand, tränare i Djurgården. 

Blåvitt fick en mardrömsstart hemma mot regerande mästare Djurgården. 

För redan efter åtta minuter spel fick bortalaget straff efter att Kalle Holmberg föll i straffområdet tämligen enkelt och domaren pekade på straffpunkten. 

Fredrik Ulvestad var pricksäker och gav DIF ledningen. 

– Jag uppfattar snabbt att jag kommer få bollen långt fram. Sen får jag en touch. Om det inte är touch skulle jag inte ramla. Det ser ganska märkligt ut, men en touch är det jag får, säger Holmberg i Dplay som poängterar att han inte filmade. 

Blåvitt brände straff

I matchminut 26 fick Jesper Tolinsson inte kontroll på bollen och tappade den till samme Kalle Holmberg. Backen drog i anfallarens tröja – som föll. Och eftersom han var siste man fick han direkt rött. 

– Kalle Holmberg är smart och lägger sig tidigt när han ser att han inte kommer nå den bollen. Onödigt, onödigt, säger experten Stefan Ishizaki i Dplay. 

Minuter senare utökade Kalle Holmberg till 2-0. 

IFK Göteborg fick chansen till en reducering när Noah Alexandersson föll i straffområdet och hemmalaget tilldömdes en straff. Men Bråtveit chansade rätt och räddade Giorgi Kharaishvilis skott. 

– Man kanske inte ska skicka fram honom som missade två straffar ifjol. Det är en dålig straff, ganska bra fart. Men den är i precis vid målvaktens höjd, säger Ishizaki. 

Aiesh reducerade 

Ställningen var 2–0 i halvlek, men i andra halvlek skulle IFK Göteborg få en ny chans från elva meter. 

Erik Berg försökte sparka bollen, men träffade i stället Sargon Abraham. Domaren pekade på straffpunkten och fram steg inbytte Hossam Aiesh som säkert satte reduceringen. 

Trots en man mindre skapade IFK Göteborg flera chanser, men bollen ville inte in. 

De regerande mästarna kunde därmed jubla som segrare i Göteborg efter slutresultatet 1–2. 

”Hade behövt vara kallare”

– Jag tycker vi gör en okej match fram tills de gör sitt 1-2 mål. Då blir vi lite stressade och vi är inte så tåliga i motgång just nu, vi lyckas inte spela bort deras spel trots att de är en man mindre. Vi hade behövt vara kallare och få längre anfall, säger Kim Bergstrand och fortätter:

– Vi borde ha gjort 3–0 vid flera tillfällen. Men vi hade bra försvarsspel framför allt i första halvlek. Kalle och Curtis gör ett fantastiskt jobb och de tvingas slå långa bollar som vi inte hade problem med att hantera.