Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts handlingsplan – efter allsvenskt besked

Mats Engström.Foto: BILDBYRÅN
Intensiteten på Kamratgården skruvas upp efter beskedet om grönt ljus för allsvensk fotboll.Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg jublar efter beskedet om att allsvenskan är tillbaka. 

Klubben – som möter Elfsborg i premiären – tänker nu sjösätta en handlingsplan som ska generera intäkter. 

– Vi lanserar den inom kommande veckor, säger ordföranden Mats Engström. 

De allsvenska klubbarna blöder ekonomiskt på grund av coronakrisen. BK Häcken har aviserat att man nu budgeterar med ett resultat på minus 40 miljoner kronor för 2020. AIK backade 20 miljoner första kvartalet och även Malmö FF har meddelat liknande siffror. 

IFK Göteborg har det också tufft men vill/kan inte nämna något belopp. 

– Vi gör ständiga analyser fram och tillbaka men vi har lite kvar innan vi vet var vi landar. Det är fortfarande många om och men och det är svårt att komma fram till specifika siffror. Jag kan inte säga mer än så nu, säger Mats Engström, som gläds åt att allsvenskan har fått grönt ljus från och med 14 juni. 

– Nu har vi fått ett tydligt besked och vi har något att sträva mot. Det betyder mycket, inte minst ekonomiskt. Nu kan vi även börja sälja arenareklam, det funkar ju nu, fortsätter Blåvittbasen. 

Engström: Kan aktivera oss 

IFK Göteborg har fått ett startdatum att förhålla sig till och den rent sportsliga delen av verksamheten ställer in sig på tävlingsmatcher, även om det är samma datum som man haft i bakhuvudet i ett par månader. Tempot och intensiteten på träningarna skruvas upp, och mycket på Kamratgården börjar återgå till normalläge. 

– Nu kan vi aktivera oss mot sponsorer och partners på ett mycket bättre och tydligare sätt. Vi har en handlingsplan som vi har tagit fram och ska lansera inom kommande veckor. Vi ska se till att våra partners får något tillbaka och nu när vi vet hur det kommer att se ut framöver så ska vi locka nya också, men det återkommer vi om, säger Engström, som betonar att mycket arbete återstår. 

– Det är så jävla kul att det kommer i gång och det underlättar ju, men allt är inte löst ännu. 

Tre omgångar spikade 

De tre första omgångarna är spikade, men inte exakta datum och tider. IFK Göteborg möter Elfsborg hemma i premiären, sedan väntar nykomlingen Varberg borta innan Gamla Ullevi gästas av den andra nykomlingen Mjällby. 

Matcherna spelas utan publik. 

– Jag tror att det blir fler tv-tittare än vanligt. Samtidigt tror jag att fler och fler blir varse om supportrarnas värde på matcherna, det är ofantligt stort, säger Mats Engström.