Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts glädjebesked: Robin Söder är tillbaka

Robin Söder.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN
André Calisir och Robin Söder.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Han har inte spelat sedan den 18 juni och det befarades att hela säsongen var körd.

Men nu är Robin Söder, 29, tillbaka efter sitt skadehelvete.

IFK Göteborgs anfallsstjärna är redo för spel i söndagens match mot AIK.

Robin Söder imponerade stort i fjol, gjorde 14 mål i allsvenskan och belönades efter säsongen med GT:s Kristallkulan som Västsveriges bästa fotbollsspelare.

Men i år har han dragits med skadeproblem. 

Redan efter den andra matchen mot Varberg fattades beslut om operation. IFK Göteborg har sedan i vintras en ny policy kring skador och är väldigt sparsamma med information om spelarnas status, men enligt GT:s uppgifter har Söders problem varit knutna till höftpartiet. Han har tidigare berättat att privatlivet påverkats och att han inte obehindrat har kunnat leka med sina barn. 

– Då är det tufft att motivera för sig själv att man bara ska köra på. Är det värt att stångas med sig själv? Jag kunde inte springa med ungarna när de cyklade typ. ”Hur kommer det kännas i morgon om jag gör det?” Tänker man i de banorna är det bättre att göra något åt det. Det var kass tajmning och jävligt ledsamt, men nu är man igenom den värsta fasen och börjar slussas ut på planen, sa Söder i en intervju med GT i mitten av september.

Robin Söder är tillbaka.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Robin är redo att köra”

GT har tidigare skrivit att Robin Söder missar resten av säsongen, vilket var vad som först befarades internt i samband med operationsbeslutet, men rehabiliteringsträningen har gått bra och nu är Blåvitt-anfallaren tillbaka i full träning. 

Efter onsdagens Blåvitt-träning berättade IFK Göteborgs fysioterapeut Calle Persson att Söder är redo för spel redan i söndagens möte med AIK på Friends arena.

– Robin är redo att köra! Han kör full träning nu. Det är upp till tränaren att bestämma hur mycket han ska användas. Han är uttagningsbar och kan absolut vara aktuell för spel redan på söndag, säger Calle Persson till Fotbollskanalen.

Utöver Söder är även Jakob Johansson och Giorgi Kharaishvili redo för spel på söndag.

– Skadeläget ser bra ut. Vi har använt veckorna väl, säger Calle Persson.

Däremot är Sebastian Eriksson inte riktigt redo för spel än.

 

LÄS MER: Söder: ”Jag kunde inte springa med ungarna”

LÄS MER: IFK Göteborgs kapten borta hela säsongen

LÄS MER: Här får Robin Söder GT:s Kristallkulan