Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Att prata är en sak och att spela är en annan”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Mardröm för IFK Göteborg och Marek Hamsik. 

Storstjärnans första match från start resulterade i en 3-2-förlust hemma mot nykomlingen Degerfors. 

– Det var ett dåligt resultat, en dålig match. Vi måste göra det bättre i nästa. I morgon får vi titta på våra misstag och fortsätta jobba på träningarna, säger Marek Hamsik. 

Inför matchen spekulerades det kring superstjärnan Marek Hamsiks situation, skulle han starta eller inte? 

Drygt timmen före avspark fick vi svaret – Hamsik fanns med i Roland Nilsson startelva. 

Matchen inleddes intensivt och båda lagen hade flera heta målchanser, men i den 27:e matchminuten tog bortalaget ledningen. Degerfors fick till en kontring och Ferhad Ayaz stormade och drog i väg sannerligen ett svagt avslut som Giannis Anestis inte lyckades greppa – en riktig målvaktstavla. 

Blåvitt med två snabba mål

 En kvart senare var det dags igen. Den här gången var det Johan Bertilsson som nickade in ett perfekt inlägg signerat Victor Edvardsen. 

 – Roland (Nilsson) kan inte vara nöjd med det här. De (Blåvitt) har släppt in kontringar och det är precis tvärtemot vad jag hade förväntat mig, säger Sven-Göran Eriksson som gästade Discovery-studion. 

Sedan blev det värre för hemmalaget. För tre minuter in i den andra halvleken satte Johan Bertilsson sitt andra mål för kvällen och 3-0 för Degerfors. Där och då såg det kört ut för Blåvitt. 

Men de skulle väcka liv i matchen. Först satte Hosam Aiesh 3-1 och med kvarten kvar satte nyss inbytte Kevin Yakob 3-2. 

Bertilsson: ”Vi är värda segern”

IFK Göteborg forcerade därefter för ett kvitteringsmål och och kom nära ett par gånger, men Degerfors höll undan och vann med 3-2 och säkrade samtidigt första segern i allsvenskan i år. 

– Det var jobbigt de sista minuterna när de lyfte bollen hela tiden, men jag tycker att vi är värda segern. Vi har inte varit nöjda med spelet tidigare men nu visar vi att vi kan, säger tvåmålskytten Johan Bertilsson. 

Roland Nilsson, tränare i IFK Göteborg, säger att laget slappande av i början av matchen – och det kostade. 

– Vi jobbar inte som ett lag och defensivt är vi inte på tårna. Det är saker som är viktiga men av någon anledning gör vi inte det i dag, säger Nilsson. 

– Prata är en sak och att spela är en annan. Det var osynkat och då ser det dåligt ut, och det var dåligt, säger mittbacken Mattias Bjärsmyr. 

Hamsik: ”Vi var inte kompakta

Blåvitts superstjärna Marek Hamsik fick nöja sig med 75 minuter spel. Hamsik säger efter förlusten att det var en dålig match. 

Ni höll på att göra mål i början när du spelade fram Tobias Sana som släppte till Kolbeinn Sigthorsson. Hur mycket påverkade det resten av matchen att det inte blev mål?

– Det är självklart skillnad om du gör första målet i en match, men det an hända att man hamnar under. Mot AIK gjorde vi mål i det läget, men inte i dag. 

– Men det viktigaste var försvarsspelet och i dag var vi inte kompakta. Dom gjorde de tre första målen på ett enkelt sätt. Efter att vi visade lite vilja gjorde vi två mål och kunde ha fått in ett tredje mot slutet.

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.