Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts drömvärvning – som själv vill utomlands

Tom Pettersson har imponerat stort i Östersund. Foto: BILDBYRÅN
Jonas Olsson är tillförordnad sportchef, åtminstone fram till årsskiftet. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg vill locka hem Tom Pettersson, 28, från Östersund. 

En första kontakt är tagen. 

– Väldigt smickrande så klart, säger mittbacken. 

Blåvitt ser Tom Pettersson som en optimal förstärkning till nästa säsong. Trollhättesonen återfinns, precis som i somras när Sebastian Eriksson lämnade klubben, högst upp på klubbens lista över tänkbara försvarsspelare. 

28-åringen har tagit stora kliv i Östersund, har ledaregenskaper, kan spela på flera positioner och har lokal anknytning. 

– Vi vet vad Tom står för och det är en väldigt duktig spelare, säger sportchefen Jonas Olsson och bekräftar att han hört sig för. 

– Jag har pratat med hans agent (Arash Bayat), det har jag gjort. Men vi undersöker massa spelare och ställer frågor hit och dit. 

Ett problem är att Pettersson har kontrakt med Östersund, som inte är känt för att rea bort nyckelspelare, även 2019 och därmed måste köpas loss. 

– Om en spelare är kontraktslös är det andra ersättningar som kan vara högre (som lön och sign on-bonus). Ibland kan det där gå på ett ut totalt sett, men visst, att köpa loss en spelare kan vara lite svårare, säger Jonas Olsson. 

”Är ändå 28 år”

Tom Pettersson själv säger sig inte känna till IFK Göteborgs intresse. 

– Då vet du mer än mig. Men det är väldigt smickrande att höra så klart, jag har ju följt dem ända sedan jag drog därifrån. Tråkigt att de ligger i den ändan av tabellen bara, jag vill ju att det ska gå så bra som möjligt för dem. 

Hur tänker du kring din framtid? 

 – Jag har inte tänkt så mycket mer kring det. Kommer det något som är intressant så lyssnar jag på det. Jag är ändå 28 år. 

Vill du utomlands? 

– Ja, absolut, det hade ju varit kul om det fanns något bra alternativ för mig och familjen, det hade varit det bästa. 

Tom Pettersson gjorde två säsonger i Blåvitt. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Skulle det kunna bli aktuellt med Blåvitt om klubbarna kommer överens? 

– Som sagt, ambitionen är att komma utomlands och följa den drömmen, men sedan vet man aldrig vad som händer i framtiden. 

Samtidigt vill Östersund förlänga kontraktet med sin lagkapten i ytterligare några år. 

– Det är ingen brådska med det, men kul att de vill ha mig kvar. 

”Har blivit helt magiskt”

Är tanken att familjen ska ha sin bas i Göteborg på sikt? 

– Ja, det har man ju pratat om så klart. Sedan får vi se vad som händer med Johannas (Almgren) karriär också. Hon är ju tränare och jag får följa hennes steg när jag har lagt av. 

Vad har flytten till Östersund betytt för dig? 

– Om det ens går att beskriva. Flytten har betytt det mesta, nästan allt. Det har blivit helt magiskt. Jag satt ändå på en avbytarbänk och när jag väl fick spela fick jag göra det på fel position. Nu är jag lagkapten, har vunnit cupguld och spelat i Europa League. Jag har utvecklats otroligt mycket.