Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts besked: Flyttar sina hemmamatcher

Ullevi.
Gamla Ullevi.

GÖTEBORG. IFK Göteborg tvingas flytta sina fyra första hemmamatcher i årets allsvenska. I stället för på Gamla Ullevi kommer Blåvitt att spela på den större grannarenan Ullevi.

– Beklagligt att vi får beskedet så nära inpå vår allsvenska hemmapremiär, konstaterar klubbdirektören Håkan Mild.

Tidigare i veckan stod det klart att IFK Göteborg släpper in åtta personer i publiken till stormatchen mot AIK på måndag och att biljetterna kommer att lottas ut bland årskortsinnehavare. Det är det maximala antalet som tillåts vid en offentlig tillställning just nu.

Nu meddelar Blåvitt att klubben kommer att behöva flytta sina hemmamatcher fram till sommarens EM-slutspel från Gamla Ullevi till Ullevi. 

Det rör sig om sammanlagt fyra matcher: AIK, Degerfors, Häcken och Sirius.

IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild.
IFK Göteborg tvingas flytta sina fyra första hemmamatcher från Gamla Ullevi till grannarenan Ullevi.

CL-finalen tvingar fram flytt

Anledningen är att arenaägaren Got Event vill ha en så högkvalitativ gräsmatta som möjligt på Gamla Ullevi inför finalen i damernas Champions League den 16 maj.

Beskedet kommer bara med dagar kvar till Blåvitts hemmapremiär på måndag.

– Det är ett stort och viktigt evenemang för Göteborg som stad. Vi har förståelse för utmaningen med att finalen ska spelas på en arena som normalt är hemmaplan för tre elitlag och ett landslag. Sen är det så klart beklagligt att vi får beskedet så nära inpå vår allsvenska hemmapremiär. Men vi har en skicklig organisation som får ställa om och lösa situationen, säger klubbdirektör Håkan Mild till Blåvitts hemsida.

Svaret till Tegnell: “Fler på Pressbyrån än på hela arenan”