Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts besked: ”Behöver inte sälja fler spelare”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

IFK Göteborg sålde mittbackstalangen Jesper Tolinsson för mångmiljonbelopp till City Group. 

Nu meddelar klubbdirektören Max Markusson att inga fler spelare kommer att säljas under hösten – och att årets resultat kommer landa på mellan minus fem och 15 miljoner.

– Vi har nu fattat beslut om att spelarna ska vara kvar och bidra till att säkra ett allsvenskt kontrakt, säger han på onsdagens medlemsmöte. 

IFK Göteborg fick i storleksordningen 25 miljoner kronor enligt GT:s uppgifter i samband med försäljningen av mittbacktalangen Jesper Tolinsson till belgiska Lommel SK. 

På onsdagens medlemsmöte lät klubbdirektören Max Markusson meddela att man på grund av den här försäljningen nu inte längre är i behov av att sälja fler spelare under säsongen. 

– Vi kommer hamna på en nivå som gör att vi säkrar vårt egna kapital och som gör att vi kan landa i beslutet att vi inte behöver sälja fler spelare, säger Markusson i sändningen. 

”Behöver inte sälja spelare”

Det har tidigare ryktats om att bland andra mittfältskuggen Alhassan Yusuf varit på väg bort, men Blåvitt och andra svenska klubbar har samtidigt uttryckt oro för en svagare marknad med dalande priser på duktiga spelare. 

– Vi hade inte fått lika väl betalt för spelare i dag som vi hade velat. Vi har nu fattat beslut om att spelarna ska vara kvar och bidra till att säkra ett allsvenskt kontrakt. Vår prognos är att vi inte framför allt behöver sälja spelare till ett underpris, säger Markusson och fortsätter:

– Alla här vet var vi befinner oss. Det handlar om att stötta laget i det kortsiktiga målet om allsvenskt spel 2021. 

Gör minusresultat på flera miljoner

Samtidigt meddelar IFK Göteborg att prognosen är att årets resultat kommer landa någonstans i storleksordningen minus fem till minus 15 miljoner kronor. 

– Varför det är ett så stort spann är att vi har ett antal intressanta avtal som ligger för förhandling och vi vet inte hur mycket RF kommer skjuta till heller, säger Max Markusson.