Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitts AIK-utspel: ”De är så tråkiga”

Sebastian Eriksson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
AIK föll tungt i derbyt mot Hammarby i söndags.Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. AIK är svenska mästare och jagar en ny titel. 

Men IFK Göteborgs Sebastian Eriksson, 30, är inte överförtjust i AIK:s sätt att spela fotboll. 

– Det är så jävla tråkigt att kolla på dem, säger han. 

Sebastian Eriksson gillar inte AIK.Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Det blev förlust med 6–2 borta mot Hammarby förra helgen. Nu gör IFK Göteborg ett nytt försök i Stockholm för att hålla Europadrömmen vid liv. 

– Det känns kul och inspirerande att få åka upp igen och få revansch mot storstaden, men det blir en annorlunda match. AIK är inte rädda för att låta andra lag ha bollen. Jag hoppas att det kommer att vara en match där vi får styra spelet. Vi är väl förberedda och kommer från en vinst (2–1 mot Sirius), vilket är viktigt, säger Sebastian Eriksson. 

Har du kollat mycket på AIK? 

– Nej, det är så jävla tråkigt att kolla på dem, haha. De är så tråkiga. 

På vilket sätt, för att de är defensiva? 

– De spelar tråkigt bara. Nu ger jag dem tändvätska men.., säger veteranen med ett flin och fortsätter: 

– Men man kan väl säga vad man vill, de vinner matcher och det spelar egentligen ingen roll hur man gör det. Hammarby har sitt sätt och AIK har sitt, och de är två väldigt olika sätt. Båda lagen är med i toppen, men jag har faktiskt inte kollat så mycket på allsvenskan överlag det sista. Jag har inte tid, jag har en liten kille där hemma som börjat krypa.

AIK föll tungt i derbyt mot Hammarby i söndags.Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

”Därför jag finns till”

Mot Sirius senast fick Sebastian Eriksson vikariera som högerback, en position han inte har spelat på sedan han var med i P18-landslaget. Det kan bli en repris mot AIK, för det är fortfarande osäkert om Nzuzi Tokos skada hinner läka. 

– Vi får väl se, men jag tycker att det fungerade bra senast. Det var kul och jag gjorde det på mitt sätt, men det beror på hur Toko och Hosam (Aiesh, högeryttern) mår. Det är lite osäkert och det är inte jag som bestämmer. Jag är förberedd på att spela oavsett position. 

30-åringen älskar att spela den här typen av matcher och har sagt att det är därför han ”finns till”. 

– Och nu gäller det något för båda lagen, då är det alltid underbart att åka upp till Stockholm och få möta alla de lagen, men AIK är speciellt. Jag har varit med om många duster mot dem. 

Vad blir avgörande? 

– Det laget som får matchen dit det vill, sen räcker det kanske att göra ett mål, faktiskt. De som gör första målet vinner nog, säger Sebastian Eriksson.