Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Asbaghi: ”Det blir en intressant match”

Se Studio GT om IFK Göteborg
IFK Göteborg går som tåget för tillfället i allsvenskan, och vill bygga vidare på det mot jumbon Sundsvall. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Poya Asbaghi. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Blåvitt vill utöka sin segersvit när de gästar jumbon Sundsvall.

En vinst i Sundsvall och laget sätter sig själv i ett bra utgångsläge inför slutspurten av allsvenskan.

– Det blir en lurig match, men vi är trygga i vad vi kan åstadkomma, säger Poya Asbaghi.

38 inspelade poäng med nio omgångar kvar av allsvenskan.

Hade du sagt det till Blåvitt och Poya Asbaghi inför säsongen hade de nog gärna tagit emot det.

Men som sagt – det är nio omgångar kvar och fler poäng kan det bli. Vill det sig riktigt väl kan Blåvitt vara med och hota om kvalplatserna till Europa, med tre poäng upp till en tredjeplats och fem poäng upp till en andraplats.

Men det blir lättare sagt än gjort då Blåvitt har de fem tuffaste matcherna kvar på schemat.

Vill utöka sin segersvit

Men innan det ens kan bli någon verklighet ska Blåvitt först besöka Sundsvall som i dagarna gjorde sig av med tränaren Joel Cedergren. Laget kommer att ledas av Andreas Pettersson och Håkan Åhnstrand tills en ny tränare bli klar.

– Det blir en intressant match eftersom Sundsvall nyss har bytt tränare, sen får vi se vad det gör på längre sikt. Men på kort sikt brukar det ge en boost till spelarna i laget. Det är svårt att veta exakt hur de kommer att spela och ställa upp, säger Asbaghi.

Sundsvall går tungt just nu. Med tolv inspelade poäng befinner de sig sist i allsvenskan, och det kommer inte bli lätt att hålla sig kvar.

Samtidigt vill Blåvitt utöka sin segersvit och man får gå tillbaka till den 1 juni för att hitta den senaste blåvita förlusten.

”Inte så främmande”

Blåvitt kan dessutom glädjas åt att Lasse Vibe åter finns med i truppen efter en skada, och att Alhassan Yusuf är tillbaka från sin avstängning. Missar matchen gör August Erlingmark efter att ha dragit på sig för många gula kort i följd.

– Alla som är uttagna är friska och alla kan spela. Det är inga konstigheter, säger Asbaghi.

Saknas gör även Sebastian Ohlsson som har lämnat Blåvitt för spel i Tyskland och St Pauli.

Det blir ett Blåvitt med en ny kapten mot Sundsvall. Efter att Sebastian Ohlsson lämnade har Lasse Vibe blivit lagkapten.

– Det är inte så främmande egentligen, det är en spelare som har fina ledaregenskaper. När han är helt fit igen så finns det stora förutsättningar för att spela, så att han bär kaptensbindeln är inget konstigt, säger Asbaghi.