Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvitt vann – efter Kharaishvilis succé

Foto: Tommy Holl /IBL
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Giorgi Kharaishvili har varit säsongens ljusglimt för IFK Göteborg.

Georgiern låg bakom allt när laget kom tillbaka på vinnarspåret mot Östersund.

Hemvändaren Robin Söder klev direkt in i startelvan när IFK Göteborg tog emot Östersund på Gamla Ullevi. Blåvitt inledde matchen piggt och kom fram till flera chanser, bland annat hade Söder själv ett lurigt skott mot Aly Keitas vänstra kryss.

Men det var säsongens stora glädjeämne för blåvittsupportrarna, Giorgi Kharaishvili, som skulle visa vägen mot Östersund. Kharaishvili inledde sin poängproduktion med att slå en hörna direkt i mål. En hörna som studsade in i mål efter en tydlig komunikationsmiss i Östersundsförsvaret.

– Jag har pratat tidigare om kommunikationsbrister i Östersunds försvar. Och här kommer ett exempel som är skrämmande för Östersunds del, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.

FÅ BÄST KOLL: Följ Östersund – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL: Följ IFK Göteborg – direkt i Messenger 

Kharaishvili klev fram igen

Dennis Widgren, som var den som släppte hörnan i straffområdet, kvitterade inom bara några minuter, både sin egen insats och resultatmässigt genom att göra 1-1.

I första halvlekens sista sekunder klev Kharaishvili fram igen och visade sin vassa fot på fasta situationer. Yttermittfältaren prickade vackert Vajebah Sakors huvud och 2-1 var ett faktum. 

I den andra halvleken klev Hosam Aiesh fram vid ett flertal tillfällen och hotade för Östersund, men kvitteringen uteblev. Blåvitt hade också chanser att utöka ledningen. Bland annat var Robin Söder framme i straffområdet på nytt och testade Keita i Östersunds mål.

Söder klev av mot i den 75:e minuten i andra halvleken och in kom i stället ett annat anfallsförvärv i form av Sargon Abraham. 2-1 från första halvleken stod sig matchen ut.

Poya Asbaghi hyllade det egna laget – och supportrarna efter matchen. 

– Dels är vi väldigt bra på våra fasta situationer, dels jobbar vi väldigt bra för varandra. Trots att vi hamnar ganska långt bak är det vi som har de bästa chanserna i andra halvlek, säger Poya Asbaghi i C More. 

– Redan i går var publiken där och stöttade oss. Det var över 500 supportrar på vår träning och stöttade oss. Det gör att vi springer mer än någonsin. Det säger en hel del om IFK Göteborg. 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell