Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt till semifinal efter en jätterysare

Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Hosam Aiesh blev dubbel straffhjälte för IFK Göteborg mot Hammarby.

På den första satte han sin egen retur – och den andra dunkade han upp i nättaket efter ett litet bråk med Tobias Sana.

– De hade en diskussion och nu står de och kramas i omklädningsrummet, säger Poya Asbaghi efter matchen.

IFK Göteborg inledde svagt på bortaplan mot Hammarby i svenska cupens kvartsfinal och hemmalaget tog rättvist ledningen genom Muamer Tankovic på en hörna när Giannis Anestis kom ut fel. 

Men Göteborg skulle komma tillbaka fem minuter in i den andra halvleken när Emil Holm blev neddragen av Jeppe Andersen i straffområdet. 

Domaren Kaspar Sjöberg pekade på straffpunkten och visade dessutom ut Hammarbys lagkapten.

Hosam Aiesh matchhjälte för Göteborg

Hosam Aiesh brände först straffen men var så pass långt fram på returen att han ändå kunde nicka in kvitteringen till 1-1.

Matchen gick till förlängning där Göteborg låg på för ett segermål med en man mer.

Målet skulle också komma strax innan den första förlängningskvarten var slut, när Alexander Farnerud nickade bollen på David Fällmans hand i straffområdet.

Även den här gången slog Hosam Aiesh straffen och nu dunkade han upp den i nättaket. Detta efter att Tobias Sana först velat ta hand om straffen.

– Han ville ta den och var sugen på att göra mål. Det var samma sak med mig. Men jag tycker det är bra att alla vill göra det och vara en del av våra segrar. Det är bara kärlek, en annan dag kanske han får ta straffarna men jag hade missat första och ville revanschera mig, säger Hosam Aiesh.

Hur många missar krävs det innan turen går vidare?

– Det får du fråga Poya, men jag satte min senaste så det är ingen fara. Jag är förste straffskytt.

Poya Asbaghi: ”De står och kramas”

Poya Asbaghi var nöjd efter matchen och tonar ner meningsskiljaktigheterna mellan Aiesh och Sana innan straffen.

– Sana var sugen på att ta straffen, de hade en diskussion och nu står de och kramas i omklädningsrummet. Jag gillar när folk vill ta ansvar, säger Asbaghi.

Han är också nöjd med lagets insats.

– Jag är stolt över grabbarna. Det ger självförtroende. Hur många segrar har vi på Tele 2? En av tolv matcher tror jag, säger Göteborgstränaren.

– Det var 120 tuffa minuter. Vi börjar matchen dåligt. Vi visste att vi inte skulle ha så mycket boll, men att vara så passiva var vi inte alls nöjda med. Sedan fick Noah Alexandersson ett bra läge och då kände vi att Hammarby kunde blöda. 

Matchen slutade 1-3 efter att Sargon Abraham fastställt slutresultatet i den 108:e minuten.