Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De jublar när de rensar till inkast”

Allsvenska snackisar från torsdagens omgång. Hör Expressens reportrar från IFK Göteborg-Östersund och Mjällby-Sirius.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LINDSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg var på väg mot ett nytt fiasko efter mardrömsminuter i första halvlek. 

Men med fem minuter kvar stegade August Erlingmark fram – och gjorde sitt andra mål för kvällen. 

– De jublar när de rensar till inkast och vi blir väldigt små i det läget, säger IFK-tränaren Poya Asbaghi. 

Redan efter tre minuter tog IFK Göteborg ledningen. Efter en hörna av Tobias Sana tog August Erlingmark vara på en retur och stänkte in ledningsmålet. 

Men därefter skulle det bli nattsvart för Blåvitt. Efter 27 minuter spelade kom ÖFK:s Nebiyou Perry fri på kanten och sköt in bollen via en IFK-spelare. Bara några minuter senare hade IFK Göteborg ett gyllene läge att ta ledningen på då laget tilldelades en straff. 

Aiesh brände straff

Hosam Aiesh stegade fram till elvameterspunkten – men sköt högt över. Två minuter därefter skulle nästa kalldusch komma. Noah Sanko Sandberg testade skott utanför straffområdet och efter en touch på en hemmaspelare var skottet otagbart för Giannis Anestis i IFK-målet. 

IFK Göteborg hade gått från ledning till underläge – på fyra minuter. 

– Jag vetefan vad vi håller på med. Det gäller att hitta lugnet nu och bli jävligt aggressiva i andra halvek, sa IFK Göteborgs målskytt August Erlingmark till Dplay i halvtid. 

IFK Göteborg inledde en hög press i den andra halvleken, men hemmalaget hade det svårt att ta sig förbi ÖFK:s låga försvar. 

Men med fem minuter kvar kom kvitteringen. Även den här gången var det August Erlingmark som stegade fram när han sköt in 2–2, som också blev slutresultatet. 

– Vi blev pressade i andra halvlek. Det är tufft att förlora när vi leder matchen så länge. Vi borde ha tagit tre poäng, sa ÖFK:s storspelande målvakt Aly Keita till Dplay. 

”Hänger med huvudena” 

Poya Asbaghi var besviken – trots sena kvitteringen. 

– Vi börjar matchen väldigt bra, inledningen är en av våra bästa tillsammans med Sirius borta. Vi får 1–0 och har bud på fler. Sen har vi ett öppet läge med Hasse som jag märker... istället för wow, vi skapar chanser, påverkas vi väldigt negativt av att inte sätta den. Vi blev påminda om hur det varit den här säsongen, säger IFK-tränaren och fortsätter: 

– När de gör 2–1, det är klart det kändes ologiskt där och då. Många tänker nog vad det är för match och vad det är för säsong. Sen efter 2–1-målet är vår reaktion väldigt väldigt dålig, vi hänger med huvudena och tycker synd om oss själva. Vi går inte in i närkamper. De jublar när de rensar till inkast och vi blir väldigt små i det läget.

– Det enda som blir positivt är att vi rycker upp oss i andra och får med oss en poäng även om det känns som en förlust. 

Varför tappar ni så efter 2–1-målet?

– Det blev vår säsong sammanfattad i ett kort ögonblick. Jag tror någonstans att när vi hade den matchbilden och sen börjar missa och så gör de två mål väldigt snabbt, då följde det som varit tidigare med oss och det började komma hjärnspöken. 

Se senaste avsnittet av ”Allsvenska juryn”.