Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt-supportern: ”Det blir ett minne”

Blåvitt-supportern Danny Meiri med Marek Hamsik-tröja.
Foto: Privat / Privat
Marek Hamsik.
Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: RADOVAN STOKLASA / REUTERS BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Den slovakiske världsstjärnan Marek Hamsik, 33, är muntligt överens med IFK Göteborg.

Det fick Blåvittsupportern Danny Meiri att agera – och kort efter att transferbomben briserade tryckte han en tröja med den tidigare Napoli-kaptenens namn.

– Jag tänkte: Vilken jäkla bra idé, berättar han.

Det var strax innan lunchtid på fredagen som GT kunde avslöja den galna transferbomben i allsvenskan. 

Den slovakiske världsstjärnan och tidigare Napoli-kaptenen Marek Hamsik, 33, är muntligt överens med Blåvitt om ett kontrakt, och kommer att anlända till Göteborg i dagarna.

Supportern Danny Meiri blev precis som många andra överraskad. Och därefter dröjde det inte länge innan han hade tryckt en tröja med världsstjärnans namn.

– Jag var faktiskt på väg till Blåvitt-shopen för att köpa en present till min treåriga son när jag fick nyhetsflashen. Jag visste inte ens om man fick göra det, trycka en tröja med någon annans namn så där. Men det gick, och då tänkte jag: Vilken jäkla bra idé!

https://twitter.com/dannyjoshua/status/1367802297527468036

”Tröjan kommer få sin egen lilla historia”

Det kan inte finnas någon som varit lika snabb med att trycka en tröja tidigare?

– Haha nej, jag hade lite tur som sagt. Jag är aldrig den som köper tröjor med namn, knappt tröjor över huvudtaget, annars. Även om Hamsik inte skulle gå igenom, vilket jag personligen har lite svårt att se just i det här tillfället, så tänkte jag att tröjan kommer få sin egen lilla historia. Det blir ett minne från den dagen som Blåvitt var förknippade med Marek Hamsik.

Det är flera som hävdar att det här är allsvenskans största övergång någonsin. Håller du med?

– Ja, det måste man tycka. Det hade varit annorlunda om han var 42 år. Men visst, han är inte Napoli-spelare längre, men fortfarande slovakisk landslagsman och det var trots allt inte så länge sen han var i Napoli. Jag tror att även om han hade varit 42 så hade han nog fortfarande varit i en klass för sig.