Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvitt-mittfältaren tvingas till operation

Junes Barny blev liggande efter en kollision med Carl Starfelt i matchen mot Helsingborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Junes Barny, 29, kolliderade med en lagkamrat.

Nu står det klart att Blåvitt-mittfältaren har drabbats av en ansiktsfraktur som kräver operation.

– Han kommer inte att kunna spela mot Kalmar och AIK, sedan får vi se, säger IFK Göteborgs fysioterapeut Calle Persson.

Junes Barny och Blåvitts lagläkare Jon Karlsson. Foto: ADAM IHSE / TT

Det var i matchen mot Helsingborg under söndagen som IFK Göteborgs mittfältare Junes Barny kolliderade med lagkamraten Carl Starfelt.

Efter att ha undersökts av läkare vid sidlinjen försökte Barny först spela vidare – men bara en minut senare satte sig mittfältaren i gräset och signalerade för byte.

C Mores expert Alexander Axén var kritisk till att Junes Barny överhuvudtaget fick klartecken att kliva in på planen igen.

– Att gå in igen är livsfarligt. Det kan hända jättemycket konstiga saker för kroppen är inte med. Den är inte mottaglig för tacklingar, nickar eller vad som helst. Det är jättefarligt att släppa ut en spelare så där. Du får inte lita på spelaren i det läget när de säger att de är redo – för det är de inte, sa Axén.

Missar kommande matcher

Men enligt IFK Göteborgs fysioterapeut Roland Kaldéus var det ingen fara att släppa in Barny på planen den korta stunden.

– Nej, absolut inte. Han var lite mer yr och det kändes konstigt i ansiktet. Nerven i ansiktet… han tyckte att ansiktet domnade bort, men ingen hjärnskakning. 

Nu meddelar Blåvitts fysioterapeut Calle Persson att Junes Barny har drabbats av en ansiktsfraktur och kommer att opereras. 

Klart är att han missar de kommande matcherna mot Kalmar (på torsdag) och AIK (på måndag).

– Hur länge han blir borta är svårt att säga. Spel i de närmaste matcherna kan vi utesluta. Sedan får vi se, säger Calle Persson till Blåvitts hemsida.

IFK Göteborg vann matchen mot HIF med 3–1.