Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blåvitt manifesterar för ukrainska folket

IFK Göteborgs hållbarhetschef Elisabeth Anderton.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Boende i Odessa förbereder sig för en rysk attack.
Foto: NINA LYASHONOK / AVALON / STELLA PICTURES
IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

GÖTEBORG. På söndag möter IFK Göteborg Mjällby i Svenska cupen.

Då kommer Blåvitt att manifestera för Ukraina.

– Det är viktigt att vi som kamratförening och som en del i fotbollen som folkrörelse visar var vi står, säger Elisabeth Anderton, klubbens hållbarhetschef.

Ryssland anfaller Ukraina efter åtta år av konflikt.

För att uppmana till fred och visa solidaritet med det ukrainska folket kommer IFK Göteborg på söndag att genomföra en manifestation i samband med cupmatchen mot Mjällby på Valhalla IP.

– Det är viktigt att vi som kamratförening och som en del i fotbollen som folkrörelse visar var vi står, att vi agerar och att vi står enade, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetschef hos IFK Göteborg, i ett pressmeddelande.

”Finns med som samtalspart”

Som hållbarhetschef möter hon och IFK Göteborg många barn som känner oro för det pågående kriget.

– En viktig del i vårt sociala hållbarhetsarbete är de personliga möten vi har varje vecka, inte minst med barn och unga. Vi möter dem på våra planer runtom i staden, på våra egna fotbollsträningar i akademin och i vårt arbete med IFK på schemat. Vi vill göra skillnad där vi är och skapa trygga mötesplatser. Just nu finns många frågor och en stor oro bland barnen. Där finns vi i IFK Göteborg med som en samtalspart, inte minst för att lyssna och när vi kan svara på frågor, säger Elisabeth Anderton.

Överstelöjtnant Joakim Paasikivi förklarar den ryska invasionen och vad som krävs för att Ryssland ska få övertaget i Ukraina.