Pontus Dahlberg var upprörd efter det andra målet. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pontus Dahlberg var upprörd efter det andra målet. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Blåvitt-målvaktens ilska efter matchen

Publicerad

GÖTEBORG. Pontus Dahlberg, 19, släppte två mål på Gamla Ullevi.

Han vinkade offside för det första, men insåg att det var korrekt.

Det andra, i den femte tilläggsminuten, höll honom däremot upprörd långt efter slutsignalen.

– Jag hade bollen i handen, det var bedrövligt av domaren, hävdar han efter 0–2 mot Norrköping.

IFK Göteborg har bara tre matcher kvar före VM-uppehållet.

Det är också Pontus Dahlbergs tre sista innan han lämnar Blåvitt för engelska Watford.

Tre tunga poäng att tappa

Den talangfulle målvakten ser gärna att hans lag får ett bättre utgångsläge i tabellen när han flyttar än vad det har just nu.

– Det här var tre väldigt tunga poäng att tappa. Vi gjorde mycket bra, är i en process och ska egentligen inte stirra oss blinda på en sådan här förlust. Men det är tungt, säger han.

Medan Norrköpings målvakt Isak Pettersson stundtals fick jobba hårt för att freda sitt mål hade Dahlberg en lugnare kväll på jobbet.

Ilsken långt efter slutsignalen

Norrköping hade bara tre avslut på mål – och gjorde mål på två av dem.

Och efter båda målen reagerade Pontus Dahlberg starkt.

Vid det första vinkade han för offside när Kalle Holmberg i friläge tryckte in bollen med låret.

– Det var ett jättefint inlägg av Linus Wahlqvist och Kalle tajmade löpningen bra. Efteråt fick jag höra att det var på håret, men tydligen var han på rätt sida. Egentligen var jag nog mest besviken på att vi släppte till anfallet så att det kunde bli mål, säger Dahlberg.

Men det andra målet var han riktigt ilsken på – ännu långt efter slutsignalen.

Målet kom i femte tilläggsminuten

Dahlberg menar att målskytten Simon Skrabb fick peta bollen ur hans hand så att den lossnade och gick att trycka in.

Det var det sista som hände, målet kom i den femte tilläggsminuten.

Domaren Kaspar Sjöberg såg ut att tveka, men blåste mål.

– Det var inte det vi torskade matchen på. Men jag tycker att det är bedrövligt att domaren släpper det. Jag hade bollen i handen, fegt av honom att inte blåsa, dundrar Dahlberg.

”Hade säkert gjort likadant”

Blåvitts målvakt fick i slutet av andra halvleken mest stå i sitt mål och se på när lagkompisarna försökte trycka in kvitteringen.

Norrköping-spelarna tog god tid på sig vid avblåsningar, inkast och insparkar. Nästan 12000 på Gamla Ullevis läktare busvisslade och skrek för att få domaren att blåsa för maskning.

Men Pontus Dahlberg var själv inte så upprörd över det.

– Om vi hade haft ledningen hade vi säkert gjort likadant, säger han.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag