Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Floppvärvningen dumpas av IFK

Sargon Abraham ansluter till IFK Göteborg direkt. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Mikael Ingebrigtsen lämnar Blåvitt. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

GÖTEBORG. IFK Göteborg köper loss Degerfors skyttekung Sargon Abraham, 27.

Anfallaren ansluter med omedelbar verkan och kan bli spelklar redan till fredagens möte med Sirius.

Samtidigt står det klart att floppvärvningen Mikael Ingebrigtsen, 22, lämnar Blåvitt och återvänder till Tromsö.

Sargon Abraham har öst in mål för Degerfors i superettan. Nu vill Blåvitt att han ska göra detsamma i allsvenskan. Foto: KGZ FOUGSTEDT / BILDBYRÅN

IFK Göteborg förändrar i truppen.

Nu står det klart att Sargon Abraham, som har gjort elva mål för Degerfors och toppar superettans skytteliga i år, ansluter till Blåvitt direkt. Kontraktet var från början tänkt att börja gälla från januari nästa år – men IFK Göteborg köper loss den 27-årige målsprutan från Degerfors.

– Jag växte upp med Blåvitt och har alltid haft en dröm om att få spela för klubben. Att det dessutom blir med omedelbar verkan känns magiskt bra och jag ser verkligen fram att få träffa alla och komma igång direkt. Jag får även passa på att tacka Degerfors för att de gav mig möjligheten att utvecklas som fotbollsspelare. Nu ska den resan fortsätta i det som alltid varit min favoritklubb, inte minst sedan jag var med och stormade gräsmattan på Ullevi efter guldet 2007, säger han till Blåvitts hemsida.

Blåvitts sportchef Mats Gren hoppas att Abraham, vars avtal sträcker sig över 2021, kan debutera på fredag.

– Vår ambition och tro är att han ska vara spelklar redan till fredagens match mot Sirius, säger Gren.

Mikael Ingebrigtsen fastnade i Blåvitts frysbox. Nu lämnar han klubben. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Blåvitt dumpar floppvärvningen

En spelare in – en spelare ut.

För samtidigt meddelar IFK Göteborg att Mikael Ingebrigtsen, som värvades till Blåvitt från Tromsö inför säsongen och var tänkt att bli ett av IFK:s stora offensiva hot i år, återvänder till Tromsö. Den 22-årige norrmannen köptes loss för 2-3 miljoner kronor, enligt GT:s uppgifter, och var Blåvitts dyraste värvning i år – men fick bara göra fyra inhopp på 16 matcher i allsvenskan. När Tromsö nu ville köpa tillbaka Ingebrigtsen hittade parterna en överenskommelse.

– Ett beslut vi var överens om. Det blev inte riktigt som någon av oss tänkt, konstaterar Mats Gren och utvecklar: 

– Vi kände tillsammans att det var den bästa lösningen, inte minst för Mikael som är i en ålder då han behöver mer speltid än vad vi kunde erbjuda. Då hans tidigare klubb dessutom var villiga att köpa tillbaka Ingebrigtsen för en summa vi var väldigt nöjda med blev det så här.

”Lämnar med tungt hjärta”

Enligt den norska tidningen iTromsö får IFK Göteborg cirka 1 miljon kronor för Ingebrigtsen. Klubben har även förhandlat fram en viss procent vid en eventuell vidareförsäljning.

Mikael Ingebrigtsen, som gjorde åtta mål på 27 matcher i norska högstaligan säsongen innan han lämnade Tromsö för Blåvitt, säger i en kommentar på Blåvitts hemsida:

– Det är med tungt hjärta jag lämnar IFK och Göteborg. Jag har trivts väldigt bra i såväl klubben som staden och har blivit behandlad väl. Som 22-åring behöver jag speltid för att fortsätta att utveckla som fotbollsspelare och efter många och långa överväganden har jag i samråd med mina rådgivare funnit att det är rätt väg för mig nu.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!