Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt hyllar fansen på Kamratgården

Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom och de andra i IFK Göteborg fick äntligen se supportrar på sin träning.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ingen Jakob Johansson på planen.

Däremot supportrar vid sidan av för att ge energi inför den viktiga matchen mot Varberg.

– Vi vet ju att dom stöttar oss. Men det är kul att dom kommer hit och visar det också, säger Mattias Bjärsmyr.

Giorgi Kharaishvili och Robin Söder har inte kunnat spela på ett tag.

Men i söndagens match mot Varberg kan inte heller Jakob Johansson, som klev av i senaste allsvenska matchen mot Elfsborg, vara med.

– Jakob har inte kunnat träna i veckan och Varbergs-matchen kommer för tidigt för att han ska kunna spela, säger Blåvitts fysioterapeut Calle Persson.

”Har bett att få komma hit”

Däremot fanns för första gången den här säsongen en liten supportergrupp vid sidan av planen på Kamratgården. Corona och Blåvitts eget beslut att ha träningar stängda för supportrar och media har gjort att det har varit i stort sett tomt utanför sidlinjerna under träningarna.

Men vid lördagens träning fanns en grupp supportrar på plats och applåderade på sedvanligt manér tillsammans med spelarna efter avslutad träning.

– Jättetrevligt. Fansen har i ett antal veckor bett att få komma hit. Då tyckte vi att nu passar det bra. I dag kände vi att det var kul att fansen var här, säger tränaren Roland Nilsson.

Lite annorlunda

Spelarna har ju inte varit i kontakt med supportrarna på ett tag. De pratar annars ofta om att de spelar för fansen.

– Det var en av orsakerna till att fansen är här. Att spelarna ska få känna av att fansen finns där fortfarande. Tyvärr får dom inte gå på våra matcher, men dom finns där, säger Nilsson.

Märks det någon skillnad på spelarna när fansen står vid sidlinjen?

– Ja, det blir lite... Även om man kanske inte tror det, så blir det annorlunda för spelarna med folk som står och tittar. Dom gör kanske lite mer än normalt, svarar tränaren med ett leende.

”Hade hellre haft dom på matchen”

Pontus Wernbloom gillade också att ha supportrar på plats.

– Det är klart att det blir en extra kick. Det är inget att sticka under stol med. Man hade hellre haft dom på matchen, men nu är det som det är, säger Wernbloom.